Επεισόδια αντεξουσιαστών - ΜΑΤ στα προσφυγικά στη Λ. Αλεξάνδρας

Ο πετροπόλεμος που έχει ανοίξει ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και ΜΑΤ από τω πρωί στα προσφυγικά συνεχίζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του enikos, πριν από λίγο, αντιπροσωπεία των γιατρών του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» που βρίσκεται κοντά στο σημείο, έκαναν έκκληση να σταματήσουν τα επεισόδια.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 11 προσαγωγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μια ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής πέρασε από το σημείο για να φτάσει στο κτήριο του Εφετείου όπου διεξάγεται η δίκη της ΧΑ.

Ακολούθησε πετροπόλεμος αντεξουσιαστών που πραγματοποιούσαν περιφρούρηση σε κτήρια των προσφυγικών που έχουν καταληφθεί με άνδρες των ΜΑΤ που χρησιμοποίησαν βόμβες κρότου-λάμψης για να απωθήσουν τους νεαρούς.

Επεισόδια σημειώθηκαν στην περιοχή των Προσφυγικών, η οποία βρίσκεται δίπλα στο Εφετείο όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Κάτοικοι και αλληλέγγυοι είχαν κάνει κάλεσμα για περιφρούρηση των Προσφυγικών, που ανήκουν πλέον στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας Αττικής, όμως στο σημείο δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα σε διαδηλωτές και ΜΑΤ, με καταγγελίες να κάνουν λόγο ότι στα επεισόδια υπήρξε και εμπλοκή οπαδών της Χρυσής Αυγής.

Ομάδα κουκουλοφόρων, που βρίσκονταν διασκορπισμένοι στις ταράτσες των Προσφυγικών πέταξαν πέτρες εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρισκόταν στην οδό Δέγλερη.
Για περίπου μισή ώρα επικράτησε ένταση στο σημείο, με τους νεαρούς να επιδίδονται σε πετροπόλεμο και τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου- λάμψης.
Κατά τη διάρκεια της μικρής έκτασης επεισοδίων οι άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε δύο συλλήψεις νεαρών αντιεξουσιαστών.

Πρόκειται για μια 22χρονη Ελληνίδα και έναν Αμερικανό υπήκοο 28 χρονών.





Αντεξουσιαστές, μάλιστα, είχαν ανέβει στις ταράτσες των κτηρίων και πετούσαν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις.



Από τα επεισόδια σημειώθηκαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα στην περιοχή.





protothema.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα