Πέθανε ο πρώην υπουργός Υγείας Κώστας Στεφανής

Έφυγε από τη ζωή ο κορυφαίος Έλληνας καθηγητής Ψυχιατρικής και ακαδημαϊκός Κώστας Στεφανής.

Στενός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και του Κώστα Σημίτη ο Κώστας Στεφανής είχε διατελέσει υπουργός Υγείας από τον Ιούνιο του 2002 μέχρι τον Μάρτιο του 2004

Πρόεδρος της Eλληνικής Ψυχιατρικής και Nευρολογικής Eταιρείας, πρόεδρος της Eπιτροπής Hθικής και Δεοντολογίας (1977 – 1983), πρόεδρος της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Eταιρείας (1983 – 1990) και πρόεδρος της Διεθνούς Eταιρείας για την Πρόληψη και Θεραπεία της Kατάθλιψης ο Κώστας Στεφανής το 1994 έγινε μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, της οποίας διετέλεσε και πρόεδρος. Από το 1996 μέχρι το 2000 ήταν βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ενώ από τον Ιούνιο του 2002 μέχρι τον Μάρτιο του 2004 διετέλεσε εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Υγείας.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά δήλωσε για τον θάνατο του Κώστα Στεφανή:

«Ο Κώστας Στεφανής υπήρξε ένας σπουδαίος επιστήμονας με διεθνή φήμη και αποδοχή, ένας υπέροχος δάσκαλος με χιλιάδες μαθητές, ένας βαθύτατα δημοκρατικός και ενεργός πολίτης σε όλες τις φάσεις της ζωής του. Δημιούργησε σπουδαίο θεσμικό και κοινωνικό έργο στον χώρο της Υγείας. Σε αυτόν οφείλουμε την ψυχιατρική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα. Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους του».

newsbomb

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα