Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ. για ντόμινο εξεγέρσεων στα hotspots

Σε συναγερμό είναι η ΕΛ.ΑΣ. για ενδεχόμενο ντόμινο εξεγέρσεων στα hotspots των νησιών του Bορειοανατολικού Αιγαίου, καθώς παρατηρείται ότι αυξάνονται τα επεισόδια στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών σε Σάμο, Χίο και Λέσβο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», η βασική αιτία για την οποία το κλίμα παραμένει ηλεκτρισμένο είναι η καθυστέρηση στη διεκπεραίωση των αιτημάτων ασύλου, που έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα νησιά περίπου 12.000 μετανάστες και πρόσφυγες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στελέχη των γραφείων υποστήριξης ασύλου γίνονται στόχος υβριστικών και άλλων επιθέσεων από αγανακτισμένους μετανάστες που στρέφονται εναντίον τους βλέποντας ότι η παραμονή τους στα νησιά παρατείνεται.

Έτσι, με απόφαση της ηγεσίας της Αστυνομίας βρίσκονται στη Λέσβο τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα και μία από τη Θεσσαλονίκη, ενώ από μία διμοιρία βρίσκεται σε Χίο, Σάμο και Λέρο.

Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε αυξημένη επαγρύπνηση, έχουν σταλεί στα συγκεκριμένα νησιά δεκάδες αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, ενώ συντρέχουν και «διμοιρίες υποστήριξης» που επανδρώνονται με άνδρες των τοπικών δυνάμεων.

 


newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα