Αιτωλοακαρνανία: Αυτοψία Αποστόλου στις περιοχές που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία

Τις περιοχές του Μεσολογγίου και του Λεσινίου, οι οποίες επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία, επισκέπτεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

Αρχικά, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μεσολογγίου, Νίκο Καραπάνο, ο οποίος του παρέδωσε υπόμνημα για τις καταστροφές που έχουν προκαλέσει τα έντονα καιρικά φαινόμενα, σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, υποδομές και αγροτικές εγκαταστάσεις, καθώς επίσης και στο δίκτυο άρδευσης.

Στη συνέχεια, ο κ. Καραπάνος, αφού αναφέρθηκε συνολικά στις καταστροφές που έχουν προκληθεί, ζήτησε άμεση παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών του ΕΛΓΑ, ώστε, όπως τόνισε, οι αποζημιώσεις των πληγέντων να γίνουν το συντομότερο δυνατό. Μάλιστα, όπως σημείωσε ο δήμαρχος, είναι επιτακτική η ανάγκη της γρήγορης καταβολής των αποζημιώσεων.

«Οι συνέπειες από τυχόν καθυστερήσεις θα είναι καταστροφικές για το εισόδημα καλλιεργητών και κτηνοτρόφων της περιοχής μας», πρόσθεσε.

Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα του δημαρχείου και ακολούθησε διάλογος με αγρότες, ομάδες παραγωγών, προέδρους ΤΟΕΒ και στελέχη των τοπικών ενώσεων αγροτικών συνεταιρισμών, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και γενικότερα ο αγροτικός τομέας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Αποστόλου, ανέφερε ότι ήδη έχει γίνει μία πρώτη καταγραφή των ζημιών και θα ακολουθήσει πιο ενδελεχής, ώστε να αποτυπωθεί το μέγεθος της καταστροφής.

Παράλληλα, αναγνώρισε το κατεπείγον της κατάστασης, σημειώνοντας ταυτόχρονα, πως οι απαραίτητες αποφάσεις, αλλά και οι παρεμβάσεις, θα έχουν άμεσο χαρακτήρα, ξεκινώντας από τις φορολογικές διευκολύνσεις των πληγέντων.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αιτωλοακαρνανία, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα επισκεφθεί και περιοχές της Ναυπάκτου, που επλήγησαν από την κακοκαιρία του περασμένου Σαββάτου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα