Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στη Σύρο

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα, σε περιοχή χαμηλής βλάστησης στην Αγία Μαρίνα της Σύρου.

Τη νύχτα κόπασαν οι ισχυροί άνεμοι στο νησί και έτσι έγινε ευκολότερο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Σημειώνεται ότι σε κάποια στιγμή η πυρκαγιά έφτασε πολύ κοντά σε ορισμένες κατοικίες που βρίσκονται διάσπαρτες στην περιοχή.

Αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα και 2 υδροφόρα οχήματα ΟΤΑ.

Η έκταση της φωτιάς και τα πολλαπλά μέτωπα

Συγκεκριμένα, λίγα λεπτά πριν τις πέντε το απόγευμα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε την πρώτη κλήση για φωτιά στην περιοχή του Μέγα Γιαλού και συγκεκριμένα στην τοποθεσία «Λιαρωπά» (κοντά στο ρέμα).

Λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν σε όλη τη Σύρο εδώ και μια βδομάδα, η φωτιά εξαπλώθηκε ραγδαία, ανεβαίνοντας την κορυφή του λόφου, και επεκτάθηκε προς την «Αγία Μαρίνα» (προς το ένα μέτωπο) και προς το ξενοδοχείο ΑΛΚΥΩΝ (προς το άλλο).

Οι συχνές αναζωπυρώσεις, όμως, και η συνεχής ένταση του ανέμου έκαναν το μέτωπο της φωτιάς να κατευθυνθεί προς την Ντελαγράτσια.

Μάλιστα,σε απόσταση 250 περίπου μέτρων από το Fuego και στο δρόμο του Μέγα Γιαλού προς Ποσειδωνία, η φωτιά λίγο έλειψε να περάσει τον δρόμο και να κατευθυνθεί προς Αμπέλα, ωστόσο ύστερα από επίπονες προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών κατασβήστηκε. Παρόλα αυτά, η φωτιά ακολούθησε την πορεία της προς Ποσειδωνία, κατακαίοντας στο διάβα της εκατοντάδες στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και πολλά θερμοκήπια.

Όμως, δεν σταμάτησε εκεί καθώς πέρασε τελικά την κορυφή του λόφου, απειλώντας να πάει προς τα Χρούσσα, ενώ τουλάχιστον σε 3 περιπτώσεις έφτασε κυριολεκτικά μέχρι τον δρόμο, στην ευθεία του Μέγα Γιαλού προς την Βάρη.

logostypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα