Πανόρμου. Τι είπε ο δράστης της δολοφονίας - Με χτύπησε με ρόπαλο

Με χτύπησε με ρόπαλο στο δεξί χέρι που κρατούσα το πιστόλι, με αποτέλεσμα το όπλο να εκπυρσοκροτήσει σε αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη που το είχα στραμμένο, και να βρει τον Μάκη. Νωρίτερα με κυνήγησε και μου επιτέθηκε με ρόπαλο. Είχα βγάλει το πιστόλι που είχα πάνω μου για να αμυνθώ, να τον εκφοβίσω. Πυροβόλησα 1-2 φορές για εκφοβισμό. Εκείνος δεν φοβήθηκε και συνέχισε να με χτυπά με το ρόπαλο» είπε στην απολογία του στους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, το περασμένο Σάββατο, όταν και παρουσιάστηκε μπροστά τους μαζί με τον δικηγόρο του.

Στους ίδιους ισχυρισμούς του δράστη αναμένεται να στηριχθεί και το απολογητικό υπόμνημα, που θα καταθέσει ο συνήγορός του, αύριο το πρωί, στον ανακριτή που ανέλαβε την υπόθεση. Η υπερασπιστική γραμμή του Φώτη Μπέλλου, που το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής πυροβόλησε και σκότωσε τον 68χρονο ιδιοκτήτη γυμναστηρίου Μάκη Μαρκόπουλο, θα στηριχθεί στο επιχείρημα της άμυνας, κάτι που φώναξε βγαίνοντας από το γραφείο του ανακριτή από τον οποίο πήρε προθεσμία το περασμένο Σάββατο. «Σε άμυνα, σε άμυνα» απάντησε στις ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ένα άλλο στοιχείο που θα χρησιμοποιηθεί για την υπεράσπισή του θα είναι οι καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, που αναφέρουν πως το 68χρονο θύμα ήταν εκείνο που κινήθηκε εναντίον του συνταξιούχου αστυνομικού, κρατώντας ρόπαλο και δεν έγινε το αντίθετο. Από την αυτοψία του χώρου οι αρμόδιοι αξιωματικοί διαπίστωσαν ότι η εκφοβιστική βολή ήταν μία, και όχι στον αέρα. Είχε χτυπήσει στο πίσω αριστερό μέρος τζιπ, ενός εκ των δύο οχημάτων ανάμεσα στα οποία εξελίχθηκε η δολοφονία. Οι άλλες δύο είχαν πλήξει το θύμα στο στήθος και την κοιλιακή χώρα, όπως διαπιστώθηκε από τα τραύματα που εντοπίστηκαν στο σώμα του. Αυτό που φαίνεται πως διαπιστώνεται από τους αξιωματικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση, είναι πως δεν εντοπίζεται κάποιο στοιχείο προμελέτης και σχεδιασμού της δολοφονίας. Ο δράστης εκτός από το όπλο του δεν είχε πολλά χρήματα στην κατοχή του, ρούχα ή σπίτι- κρησφύγετο, ενώ για τουλάχιστον… 19 ώρες έως την παράδοσή του φαίνεται να κινήθηκε σε διάφορες περιοχές των Αμπελοκήπων.

 

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα