Ξεκινά η λειτουργία βάσης αεροδιακομιδών στο αεροδρόμιο της Σύρου

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων των Κυκλάδων, αλλά και των γιατρών και διασωστών του ΕΚΑΒ, γίνεται πλέον πραγματικότητα, καθώς ξεκινά η λειτουργία βάσης αεροδιακομιδών στο αεροδρόμιο της Σύρου.

O πτητικός χρόνος πρόσβασης σε κάθε περιστατικό στις Κυκλάδες θα μειωθεί κατά 70 λεπτά, ενώ παράλληλα μειώνεται το κόστος των 4.000-5.000 ευρώ ανά περιστατικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο δαπανώνται 11 εκατ. ευρώ για αεροδιακομιδές, καθώς και δύο εκατ. ευρώ για μεταφορές με πλωτά μέσα.

Ταυτόχρονα, θα είναι εγκατεστημένο μόνιμα ελικόπτερο, το οποίο διαθέτει και δύο κρεβάτια εντατικής θεραπείας, εξοπλισμένο για να αντιμετωπίσει τις έκτακτες ανάγκες. Τα εγκαίνια της μόνιμης πτητικής βάσης του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο της Σύρου, πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα σήμερα παρουσία της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων Υγείας, Μεταφορών και Άμυνας, αλλά και με τη συμμετοχή πλήθους τοπικών φορέων της Σύρου.

Ειδικότερα, στους χώρους του αεροδρομίου της Σύρου, παρουσία των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Μεταφορών, κ.κ. Καμμένου και Σπρίντζη, του υφυπουργού Υγείας κ. Πολάκη, των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Λεονταρίτη, του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης, Γιώργου Μαραγκού, προέδρου του ΕΚΑΒ, της διοικήτριας της ΔΥΠΕ, της διοικήτριας του νοσοκομείου Σύρου, υπηρεσιακών παραγόντων και φορέων της Σύρου, υπογράφηκε το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των προαναφερόμενων υπουργείων για τη λειτουργία της βάσης του ΕΚΑΒ. Τον αγιασμό της βάσης έκανε ο Μητροπολίτης Σύρου κ.κ. Δωρόθερος Β', καθώς επίσης και ο Καθολικός Επίσκοπος κ. Στεφάνου, οι οποίοι αναφέρθηκαν και στη λειτουργία της βάσης, καλώντας τους υπεύθυνους να στηρίξουν το εγχείρημα προς όφελος της υγείας των νησιωτών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα