Συνεχίζεται η δίκη για τον Γιακουμάκη. Καταθέτει η Έλενα Ακρίτα

Συνεχίζεται σήμερα Δευτέρα η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, για την υπόθεση του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίων, Βαγγέλη Γιακουμάκη

Το «παρών» στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων έδωσε σήμερα, Δευτέρα, η δημοσιογράφος και σεναριογράφος, Έλενα Ακρίτα, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Κατηγορούμρνοι είναι ο πρώην διευθυντής της Σχολής και η καθηγήτρια που ήταν υπεύθυνη για την Εστία, για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, καθώς και ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος του διευθυντή.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε την Παρασκευή με την εξέταση της μητέρας του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη, Μαρίας Φρονιμάκη και συνεχίστηκε με τον πατέρα του, Ανδρέα. Κατ' εξαίρεση, το δικαστήριο έκρινε πως έπρεπε να εξεταστεί ο Νίκος Δαβρής, ο οποίος ήταν σπουδαστής στην Σχολή κατά το πρώτο έτος φοίτησης του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο μάρτυρας, μετά τον θάνατο του σπουδαστή, έκανε παρέμβαση στην υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι γνώριζε για το μπούλινγκ το οποίο φέρεται πως του έκαναν κάποιοι Κρητικοί.

Υπενθυμίζεται ότι ο σπουδαστής κατέθεσε ότι ο διευθυντής της Σχολής τον βρήκε στο Facebook χρησιμοποιώντας προφίλ με όνομα «Κώστας Τυροκόμος» για να του ζητήσει να μην μιλήσει στον Τύπο, ενώ σε μεταξύ τους επικοινωνία του είχε πει «μη λες τίποτα παρά έξω μην κινδυνεύσεις και εσύ από τους Κρητικούς». Ο Δάβρης παρέδωσε στο δικαστήριο εκτυπωμένες φωτογραφίες με τις συνομιλίες που είχε με τον διευθυντή.

«Στις 15 Μαρτίου 2015 βρέθηκε νεκρός ο Βαγγέλης. Μία ημέρα μετά μαθεύτηκε ότι σπουδαστής από το εξωτερικό έρχεται στην Ελλάδα για να καταθέσει για τον Βαγγέλη. Μία ημέρα μετά, στις 17 Μαρτίου, ο διευθυντής μου έστειλε μήνυμα στο Facebook και μου είπε ‘Μη μιλήσεις στον Τύπο. Πες ότι θες στην Αστυνομία’. Όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο τον ρώτησα ‘γιατί δεν τιμώρησες του Κρητικούς;’. Τότε μου απάντησε ότι δεν το έκανε γιατί τον πίεσαν πολιτικοί», κατέθεσε ο Δάβρης.

Κάποια στιγμή ο διευθυντής της Σχολής διέκοψε και είπε: «Ήσασταν ποτέ διευθυντής κ. Δάβρη για να ξέρετε;». Τότε, η πρόεδρος του απάντησε ότι δεν πρέπει να ειρωνεύεται τον μάρτυρα.

Η συνέχεια της κατάθεσής του «καίει» τον διευθυντή και την υπεύθυνη της Εστίας: «Μία ημέρα κατέβηκα κάτω στην υπεύθυνη της Εστίας και της είπα ‘πάνω στην εστία είναι ένα παιδί που το βασανίζουνε και αν δεν το προσέξετε θα το χτυπήσουν πολύ σοβαρά, ακόμα και θα το σκοτώσουν’. Τότε με πήρε και πήγαμε στον διευθυντή της Σχολής και του είπα τα ίδια πράγματα. Ταράχτηκε πολύ με αυτά και προσπάθησε να επικοινωνήσει με μία υπηρεσία σχετική με το μπούλινγκ αλλά δεν τα κατάφερε. Μετά μου είπε να προσέχω τους Κρητικούς».

Όταν η πρόεδρος της Έδρας ρώτησε τον Νίκο Δάβρη πως αποφάσισε να φύγει από τη Βραζιλία για να έρθει στο δικαστήριο εκείνος απάντησε: «Ένιωθα τύψεις για όλα όσα θα μπορούσα να κάνω για τον Βαγγέλη και δεν έκανα. Είμαι άνθρωπος, όχι όπως κάποιοι άλλοι που είναι θηρία και τέρατα».

Η εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" ήταν στα Ιωάννινα για να καταγράψει πλάνα της μητέρας του άτυχου φοιτητή της Γαλακτομικής Σχολής Ιωαννίνων, Μαρίας Φρονιμάκη και του πατέρα του, Ανδρέα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα