Δήμαρχος Μεσολογγίου: Θα αποδοθούν ευθύνες για την καταστροφή. Bίντεο

«Αν δεν υπάρχει συνεργασία με όλους τους φορείς και τις υπηρεσίες φοβάμαι ότι την επόμενη φορά δεν θα μας λυπηθεί ο Θεός» δηλώνει ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος, ο οποίος από τα ξημερώματα μαζί με αντιδημάρχους  συντονίζουν τα συνεργεία του Δήμου ώστε να προσφέρουν βοήθεια σε κατοίκους που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία.

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου ξεκαθαρίζει ότι θα αποδοθούν ευθύνες σε όποιον είναι υπεύθυνος για τις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε το πρωί στο Δημαρχείο συστάθηκαν τρία κλιμάκια για να διενεργήσουν τις απαραίτητες αυτοψίες και να καταγράψουν τις ζημιές στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου που από το Σάββατο έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ζημιές σε περισσότερες από 170 οικίες. Δεκαπέντε οικογένειες πέρασαν τη νύχτα τους σε ξενοδοχεία της πόλης, ενώ σύμφωνα με το onairnews.gr, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που δεν κοιμήθηκαν όλο το βράδυ και προσπαθούσαν να βγάλουν τα νερά και να καθαρίσουν τις περιουσίες τους.

Κατάθεση αιτήσεων πληγέντων για την παροχή κοινωνικής προστασίας

Από το Δήμο ανακοινώθηκε ότι οι δημότες που επλήγησαν από την κακοκαιρία μπορούν από τη Δευτέρα να προσέρχονται στην 1η αίθουσα του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου στο Μεσολόγγι, προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση για οικονομική αποκατάσταση.

«Η συμπλήρωση και υποβολή του εντύπου είναι απαραίτητη προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες καταγραφής και αποζημίωσής τους», επισημαίνεται.

Κλειστά τη Δευτέρα το 5ο Δημοτικό και το 5ο Νηπιαγωγείο

Με απόφαση του αναπληρωτή Δημάρχου Σπ. Καρβέλη, κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου το 5ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου και το 5ο Νηπιαγωγείο, λόγω των ζημιών που υπέστησαν.

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα