Στο έλεος της κακοκαιρίας η δυτική Ελλάδα. Προβλήματα και στην Αττική

Συνεχίζονται οι απαντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα στο Μεσολλόγι, το οποίο επλήγη, όπως και άλλες πόλεις της δυτικής Ελλάδας από την κακοκαιρία. Στην πόλη έχουν σταλεί ενισχύσεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πατρών, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ. Προβλήματα αντιμετωπίζουν και γειτονικές κοινότητες.

Πάντως αποκατάσταθηκε η βλάβη που προκλήθηκε από κεραυνό σε κεντρικό αντλιοστάσιο αποχέτευσης όμβριων υδάτων στο Μεσολόγγι και τα νερά ήδη έχουν υποχωρήσει στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης, όπως μεταδίδει η τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα onairnews.gr.

Όπως εγινε γνωστό το μεσημέρι, προβλήματα δημιουργηθηκαν και στην Ηλεία, στις περιοχές της Βάρδας, της Γαστούνης, των Λεχαινών και της Ανδραβίδας.

Λόγω της βροχόπτωσης, πλημμύρισαν δρόμοι και δημιουργήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα φανεί αν επλήγησαν καλλιέργειες.

Στην Αχαΐα, λόγω της κακοκαιρίας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο 19ο και στο 21ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ακράτας - Ζαρούχλας, διότι λόγω της βροχόπτωσης αποκολλήθηκαν βράχοι και έπεσαν στο οδόστρωμα.

Στην Πάτρα η καταιγίδα, η οποία συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους, προκάλεσε πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών και καταστήματα, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περίπου 40 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων στην ευρύτερη περιοχή. Κατά τη διάρκεια της καταιγίδας σημειώθηκε ολιγόλεπτη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της πόλης.

Επίσης, την ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 20 αντλήσεις υδάτων από την Πυροσβεστική, ενώ στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπάκτου, η υπηρεσία έως τώρα έχει πραγματοποιήσει 30 αντλήσεις υδάτων και 10 απομακρύνσεις ατόμων.

Στην Αττική έγινε η μερα νυχτα

Αστραπές, βροντές, πλημμυρισμένοι δρόμοι. Η μέρα έγινε νύχτα στην Αττική και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας για το οποίο είχε προειδοποιήσει η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Οι ουρανοί άνοιξαν λίγο πριν από το μεσημέρι του Σαββάτου (22.10.2016) και από τις καταρρακτώδεις βροχές τα προβλήματα δεν άργησαν να δημιουργηθούν! Είναι χαρακτηριστικό πως όσοι βρίσκονται στους δρόμους χρειάζεται να έχουν αναμμένα τα φώτα των αυτοκινήτων τους καθώς η κίνηση σε πολλούς δρόμους γίνεται με δυσκολία.

Προβλήματα υπάρχουν στο κέντρο της Αθήνας, στους Θρακομακεδόνες, στο Χαλάνδρι, στο Μαρούσι. Οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές...

Διαβάστε ακόμα:

Βούλιαξε η χώρα! Στο έλεος της κακοκαιρίας πολλές περιοχές. Βίντεο

Σφοδρές καταιγίδες πλήττουν την Αττική. Βίντεο

Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι! Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία. Βίντεο

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα