Θεσσαλονίκη: Έτσι θα στολιστεί η πλατεία Αριστοτέλους τα φετινά Χριστούγεννα

Ένα ξύλινο σκαρί, που στη βάση του θα βρίσκεται μια γυναίκα μ' ένα μωρό και θα συμβολίζει τη Γέννηση του Ιησού, αλλά και ένα αστέρι τοποθετημένο μέσα στη θάλασσα, θα στολίσουν φέτος τα Χριστούγεννα την Πλατεία Αριστοτέλους.

«Αποφασίσαμε ότι έπρεπε να στήσουμε ένα ωραίο χριστουγεννιάτικο παραμύθι για τις ημέρες των γιορτών», σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του χριστουγεννιάτικου σχεδιασμού στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Μπουτάρης θυμήθηκε την παλαιότερη προσπάθεια να στηθεί ένα πλωτό δέντρο στο Θερμαϊκό Κόλπο, την οποία και χαρακτήρισε «ατυχή», ενώ σχολίασε ως «καρακατσουλιό» κάποιες δράσεις προηγούμενων ετών που μετέτρεπαν την Αριστοτέλους σε ένα μεγάλο λούνα παρκ.

Το φετινό σχεδιασμό, όχι μόνο της Πλατείας Αριστοτέλους, αλλά και άλλων κεντρικών σημείων της πόλης παρουσίασε στο δημοτικό συμβούλιο ο καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, αρχιτέκτονας - σκηνογράφος, Απόστολος Βέττας.

Για το σκαρί, ο καθηγητής ανέφερε πως είναι μια διαφορετική ερμηνεία της φάτνης, και δεν συμβολίζει μόνο την Παναγία που κρατάει το νεογέννητο Χριστό, αλλά και «κάθε γυναίκα που στα σωθικά ενός πλοίου έχει γεννήσει ένα παιδί».

Από το ύψος που θα βρίσκεται το καράβι, μια φωτεινή γιρλάντα θα περνά την παραλιακή οδό και θα καταλήγει σ' ένα πλωτό αστέρι, το οποίο θα τοποθετηθεί σε σταθερή βάση και θα κινείται με ρυθμό που θα του δίνουν οι καιρικές συνθήκες.

Επίσης, στον άξονα της Αριστοτέλους θα υπάρχει ένα σπίτι του Αη Βασίλη, που θα θυμίζει τον κύβο του Ρούμπικ, ενώ στο ύψος της πλατείας Αρχαίας Αγοράς θα στηθεί ένα παζάρι γεμάτο από σπιτάκια που θα πωλούνται διάφορα πράγματα και ένα λούνα παρκ.

Σύμφωνα με τον κ. Βέττα, φέτος τα Χριστούγεννα θα πραγματοποιηθούν ένα σωρό δράσεις σε πλατείες, πάρκα, πεζοδρόμους, στοές και σε άλλα σημεία του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, που θα στηρίζονται στη μουσική, το χορό, το τραγούδι και το θέατρο, ώστε να υπάρχει ενδιαφέρον για τους κατοίκους και να τονωθεί η αγορά.

Ο σχεδιασμός για τα φετινά Χριστούγεννα γίνεται σε συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης, του Εμπορικού Συλλόγου, των επιμελητηρίων και των φορέων της πόλης.

Θεσσαλονίκη: Έτσι θα στολιστεί η πλατεία Αριστοτέλους για τα φετινά Χριστούγεννα

newsbomb

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα