Εστειλα το παιδί να γίνει τυροκόμος και μου το έφεραν σε ένα κουτί. Βίντεο

Διεκόπη λίγο πριν τις 15:00 και θα συνεχιστεί τη ερχόμενη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου, το μεσημέρι, στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, η δίκη για την υπόθεση του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Κατηγορούμρνοι είναι ο πρώην διευθυντής της Σχολής και η καθηγήτρια που ήταν υπεύθυνη για την Εστία, για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, καθώς και ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος του διευθυντή.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την εξέταση της μητέρας του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη, Μαρίας Φρονιμάκη και συνεχίστηκε με τον πατέρα του, Ανδρέα. Κατ' εξαίρεση, το δικαστήριο έκρινε πως έπρεπε να εξεταστεί ο Νίκος Δαβρής, ο οποίος ήταν σπουδαστής στην Σχολή κατά το πρώτο έτος φοίτησης του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο μάρτυρας, μετά τον θάνατο του σπουδαστή, έκανε παρέμβαση στην υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι γνώριζε για το μπούλινγκ το οποίο φέρεται πως του έκαναν κάποιοι Κρητικοί.

Ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη δεν είχε δώσει κατάθεση στην προανακριτική έρευνα και εμφανίστηκε σήμερα για πρώτη φορά για να μιλήσει για την υπόθεση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εγώ έστειλα το παιδί μου να γίνει τυροκόμος και μου το έφεραν σε ένα κουτί».

«Δεν ήξερα τίποτα, τα έμαθα όλα, αφού έχασα τον Βαγγέλη, έχω πάει στρατό και νόμιζα ότι αυτά που συμβαίνουν, είναι πλάκες», συμπλήρωσε ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Από την άλλη, η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη δεν άντεξε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, που θα συνεχιστεί την προσεχή Δευτέρα και ξέσπασε σε δάκρυα εντός της αίθουσας.

Τέλος, κατέθεσε επίσης και ένας άλλος μάρτυρας, ο συμφοιτητής του Βαγγέλη Γιακουμάκη που ήταν έναν χρόνο μεγαλύτερος. Ήταν στη Βραζιλία και ήταν αυτός που είχε έρθει στη χώρα μας από τύψεις που ένιωθε για όσα γνώρ


Ο νομικός εκπρόσωπος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ, Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο οποίος έχει την ευθύνη της λειτουργίας της Γαλακτοκομικής Σχολής, κατέθεσε αίτηση παράστασης πολιτικής αγωγής, αλλά δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο.
topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα