Δεκατιανό για 11.050 μαθητές 68 σχολείων στην Αττική

Την έναρξη του προγράμματος Δεκατιανό στο Σχολείο ανακοίνωσαν, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Όπως ανέφερε η κ. Φωτίου, η πρωτοβουλία απευθύνεται σε 11.050 μαθητές σε 68 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στην Αττική.

Στο σημείο που στάθηκε η κ. Φωτίου ήταν ότι αρκετά από τα σχολεία που προμηθεύονται το δεκατιανό δεν έχουν κυλικείο. Μεταξύ άλλων, είπε ότι αυτές οι δράσεις δεν θα σταματήσουν, αλλά θα έχουν συνέχεια. Παράλληλα, δήλωσε ότι οι στόχοι είναι υψηλοί και για εφέτος και για το 2017.

«Ελπίζουμε να αξιοποιήσουμε κονδύλια, που εισέπραξε η κυβέρνηση από τις τηλεοπτικές άδειες, με βάση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη» ανέφερε η κ. Φωτίου και πρόσθεσε ότι σκοπός είναι να παρακινηθεί όλη η κοινωνία, ώστε να συμβάλει σε τέτοια εγχειρήματα, «είτε μέσω της πλατφόρμας Crowdfunding της Εθνικής Τράπεζας που έχουμε ανοίξει για τα σχολικά γεύματα, είτε με συνέργειες».

Ο κ. Φίλης, από την πλευρά του, παρουσίασε τις φετινές δράσεις στον τομέα της διατροφής των μαθητών του δημοτικού σχολείου, «δράσεις οι οποίες για δεύτερη χρονιά έχουν εξασφαλιστεί χάρη στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα». Τόνισε, δε, ότι η βελτίωση στους όρους διατροφής των παιδιών έχει άμεση αντανάκλαση στη βελτίωση της μορφωτικής ανάπτυξής τους.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για την έξοδο από την κρίση και την αντιμετώπιση σε πρώτο επίπεδο των μορφών ακραίας φτώχειας, έχει εξαγγείλει ότι ένα μέρος από τα χρήματα των τηλεοπτικών αδειών θα κατευθυνθεί σε προγράμματα κοινωνικής υποστήριξης, όπως είναι και το πρόγραμμα για τα σχολικά γεύματα.

Ο κ. Φίλης συνεχάρη και τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι, όπως είπε, σε δύσκολες συχνά εργασιακές συνθήκες και σε σχολεία, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις δεν είναι λειτουργικά, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κρίσης. Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στις εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Δεκατιανό στο Σχολείο».

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των εταιρειών αναφέρθηκαν στη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών, εκφράζοντας την άποψη ότι υποχρέωση των υγιών επιχειρήσεων είναι η βοήθεια των ευπαθών ομάδων σε δύσκολες εποχές.

 

in

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα