Τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με το 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα

Εξάωρες στάσεις εργασίας πραγματοποιούν σήμερα εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ διαμαρτυρόμενοι για την τροπολογία του υπουργείου Υγείας που περνά σήμερα μέσα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και προβλέπει να ανατίθενται οι αεροδιακομιδές σε ιδιωτικές εταιρίες. Μάλιστα, αποφάσισαν μετά από γενική συνέλευση αιφνιδιαστικά να διαμαρτυρηθούν στην Βουλή.

Πολλά ασθενοφόρα είναι ταλαιπωρημένα, ενώ τα χιλιόμετρα που έχουν κάνει αγγίζουν το εκατομμύριο.

Στοιχεία για την «ελλιπή επιχειρησιακή ικανότητα του ΕΚΑΒ» παραθέτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), επισημαίνοντας ότι «ο στόλος του ΕΚΑΒ είναι σε φθίνουσα αριθμητική πορεία, εξαιτίας συνεχών βλαβών -υψηλός μέσος όρος ηλικίας των οχημάτων και διανυθέντων χιλιομέτρων»

Κατά μέσο όρο, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, έχουν διανύσει 600.000 έως 900.000 χιλιόμετρα και «λόγω έλλειψης χρημάτων μένουν ασυντήρητα» και κάνει λόγο για «επικίνδυνες διακομιδές».

asthenof18 asthenof17 asthenof15 asthenof14 asthenof12 asthenof11 asthenof13 asthenof8 asthenof7 asthenof6 asthenof5 asthenof4 asthenof3 asthenof2 asthenof1 asthenof19

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

newsbeast.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα