Υπόθεση Γιακουμάκη: Ξεκινά σήμερα η δίκη στα Γιάννενα

Ενάμιση χρόνο μετά τον εντοπισμό του πτώματος του Βαγγέλη Γιακουμάκη σε βάλτο κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή, ξεκινά σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων η δίκη για την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Οι περισσότεροι από τους μάρτυρες που έχουν κληθεί να καταθέσουν από την Κρήτη, την Αθήνα και άλλες περιοχές της Ελλάδας βρίσκονται από χθες στα Γιάννενα. Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν λάβει κλήση είναι οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Νίκος Δάβρης, η δημοσιογράφος Ελενα Ακρίτα, ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα», καθηγητές και η γραμματέας της Σχολής.

Η δίκη αφορά στις ευθύνες της διεύθυνσης της Γαλακτοκομικής Σχολής. Κατηγορούμενοι είναι ο πρώην διευθυντής της Σχολής, η υπεύθυνη της Εστίας και ο πρώην υπουργός και βουλευτής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Οι δύο πρώτοι κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος και ο τρίτος για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος. Καλά διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι θεωρείται πολύ πιθανόν η δίκη είτε να αναβληθεί είτε να διακοπεί. Και αυτό διότι ο συνήγορος του πρώην διευθυντή της Σχολής πρέπει να παραστεί σε άλλη δίκη στη Θεσσαλονίκη, οπότε αναμένεται να ζητήσει διακοπή. Εκτός αυτού, όμως, η υπόθεση του Βαγγέλη βρίσκεται στον αριθμό 30 του πινακίου, γεγονός που σημαίνει ότι προηγούνται 29 δίκες μέχρι η έδρα να εκφωνήσει την υπόθεση.

Αρκετοί από τους μάρτυρες που θα παραστούν έχουν δώσει προανακριτικά καταθέσεις-φωτιά, οι οποίες αποκαλύπτονται από τον «Ελεύθερο Τύπο». Η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, κ. Μαρία Φρονιμάκη, είχε αναφέρει ότι «όταν ανέβηκα στα Ιωάννινα, μετά την εξαφάνιση του παιδιού μου, ο διευθυντής μού ανέφερε ότι ασκήθηκαν παρεμβάσεις και ότι πιέστηκε ο ίδιος για να μην αποβάλλει αυτούς που πείραζαν τον Βαγγέλη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα