Γιατί εσύ που έσωσες τόσους.Καλό Ταξίδι Σωτήρη ...

Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο αλλά ειδικότερα η κοινωνία των Καλαβρύτων από το χαμό του 32χρονου πιλότου Σωτήρη Αντωνόπουλου, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος χθες μαζί με τον δεύτερο πιλότο του τσέσνα που κατέπεσε στον ορεινό όγκο του Χελμού ανάμεσα στο Σούβαρδο και το χιονοδρομικό των Καλαβρύτων. Ο 32χρονος έμπειρος πιλότος έμελλε να χάσει τη ζωή του κάνοντας αυτό που αγαπούσε περισσότερο, να πετά.

Τραγική ειρωνεία; Το αεροσκάφος που πιλοτάριζε επιστρέφοντας από τα Καλάβρυτα στα Μέγαρα, έπεσε στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Αχαΐα, λίγα χιλιόμετρα από το χωριό του το Μάνεσι.

Σοκαρισμένοι οι φίλοι του 32χρονου αναρτούν μηνύματα στο διαδίκτυο κάτω από μια πρόσφατη φωτογραφία του με λεζάντα από το Μικρό πρίγκιππα του Exupéry.

Ο πολύπειρος πιλότος, μάχιμος στα SUPER PUMA, λάτρευε τα αεροπλάνα με πάρα πολλές ώρες πτήσης και δυστυχώς βρήκε τραγικό θάνατο στον τόπο καταγωγής του. Ήταν σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας και υπηρετούσε στην 384 Μοίρα Έρευνας και Διάσωσης ως πιλότος ελικοπτέρων Super Puma. Ο δε συγκυβερνήτης του ήταν εκπαιδευόμενος πιλότος, ηλικίας 50 ετών. Όλοι οι συνάδελφοι και φίλοι του Σωτήρη είχαν μόνο καλά λόγια να πουν για τον χαρακτήρα του. Παιδί πολύτεκνης οικογένειας με 7 παιδιά, είχε χάσει τον πατέρα του Γιώργο ο οποίος είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου (όπου μεγάλωσε ο Σωτήρης), ενώ ο θείος του, αδελφός του πατέρα του, είναι ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος.


Αυτά είναι ορισμένα μόνο από τα εκατοντάδες μηνύματα που έγραψαν στο προφίλ του 32χρονου οι φίλοι του:

*Καλο ταξιδι μαγκα ...

*Καλό Ταξίδι Σωτήρη ...

*Καλά ταξίδια στους αιθέρες που τόσο αγάπησες...

*Καλο ταξίδι!!!

*Γαίαν έχοι ελαφράν!

*Καλό ταξίδι Σωτήρη

*Καλό Παράδεισο Σωτήρη

*R.I.P Captain καλά να περνάς εκεί ψηλά

*Καλό Παράδεισο!

*Καλο παραδεισο

*Καλό σου ταξίδι παλικάρι

*Καλό ταξίδι στόν Παράδεισο πού σού αξίζει!!

*Καλό ταξίδι φιλαράκι..!!

*καλο παραδεισο να εχεις...θερμα συλληπητηρια στην οικογενεια..

*RiP

*καλό παράδεισο

*καλο ταξιδι ΗΡΩΑ

Η επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για το τραγικό περιστατικό με το αεροσκάφος που πήρε μαζί του δύο ζωές



Ήταν ο μοναδικός που (μέχρι τώρα) είχε κάνει με μονοκινητήριο την διαδρομή στο Φαράγγι του Βουραικού."Όπου θα βλέπω Αετό είτε στο Χελμό ,είτε στο Φαράγγι θα τον χαιρετώ διότι θα βλέπω τον "Μικρό" λέει ο Αλέξης Λεχουρίτης αποχαιρετώντας τον φίλο του και δημοσιεύοντας ένα βίντεο που είχε τραβήξει ο αδικοχαμένος πιλότος στον Βουραϊκό.

Θρήνος και στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας για το χαμό του 50χρονου, έτερου επιβάτη του μοιραίου Τσέσνα.Η οικογένεια του άνδρα επιθυμεί να παραμείνουν κρυφά τα στοιχεία της ταυτότητάς του και για αυτό δεν έχουν δημοσιοποιηθεί περισσότερες λεπτομέρειες.

Χθες το απόγευμα ολοκληρώθηκε η πρώτη ιατροδικαστική εξέταση στην Πάτρα, όμως η αναγνώριση των πτωμάτων ήταν αδύνατη καθώς έχουν απανθρακωθεί από την φωτιά που ξέσπασε στο αεροσκάφος με την πτώση του στο έδαφος.

Οι δυο πιλότοι του μοιραίου εκπαιδευτικού αεροπλάνου που κατέπεσε το απόγευμα της Κυριακής, τρία χιλιόμετρα βόρεια του χιονοδρομικού κέντρου των Καλαβρύτων, ήταν ζωντανοί της ώρα της πρόσκρουσης. Ως αιτία θανάτου τους, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ. Ανδρέα Γκότση που έκανε την νεκροψία, είναι η απανθράκωση.

Οι σοροί των δυο πιλότων μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου και έγινε η νεκροψία. Όπως είπε ο κ. Γκότσης στο thebest.gr, τα πτώματα των δυο πιλότων είναι απολύτως μη αναγνωρίσιμα και για το λόγο αυτό, η ταυτοποίησή τους θα γίνει με τη μέθοδο του DNA.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή και οι δυο έφεραν κακώσεις, ωστόσο η αιτία του θανάτου τους είναι από τη φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε στο αεροπλάνο μετά την πτώση του.

Οι δύο σοροί των άτυχων πιλότων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρέθηκαν η μια στο μπροστινό και η άλλη στο πίσω κάθισμα του Τσέσνα.

Για τις συνθήκες του δυστυχήματος οι έρευνες συνεχίζονται με τις πρώτες ενδείξεις να τις αποδίδουν στις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή των Καλαβρύτων το απόγευμα της Κυριακής.

Ο πιλότος απο το Μάνεσι όμως ήταν ιδιαίτερα έμπειρος και είχε πετάξει στο παρελθόν σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες.

Ο αδικοχαμένος χειριστής του αεροπλάνου Τσέσνα, Σωτήρης Αντωνόπουλος, διατηρούσε προσωπικό λογαριασμό στο Youtube, στον οποίο αναρτούσε πολλά βίντεο πτήσεών του.Ο χαμογελαστός πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας σε ελικόπτερα Super Puma, αφιέρωνε τον ελεύθερο χρόνο του, στο πάθος του, που δεν ήταν άλλο από τις πτήσεις.

 

 

 

thebest

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα