Συνελήφθη γιατί ανέβασε γυμνές φωτογραφίες που είχε κλέψει από 24χρονη

Λαβράκι έβγαλε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας καθώς εξιχνίασε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων.

Κατηγορούμενος ένας 25χρονος Έλληνας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της πορνογραφίας ανηλίκων, της παράνομης πρόσβασης σε υπολογιστικά συστήματα, της δυσφήμισης και της συκοφαντικής δυσφήμισης καθώς και παράβασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα.

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του μετά από καταγγελία 24χρονης, σύμφωνα με την οποία ο 25χρονος άνδρας δημοσίευσε με ψεύτικο προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, γυμνές φωτογραφίες της, τις οποίες είχε αποθηκευμένες σε ηλεκτρονικό υπολογιστή που είχε κλαπεί κατά το παρελθόν από οικία της.

Μετά τις καταγγελίες η αρμόδια Εισαγγελική αρχή διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Από την έρευνα που ακολούθησε ο δράστης εντοπίστηκε σε περιοχή της Μακεδονίας.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι και την εργασία του 25χρονου εξακριβώθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, δυο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι οι οποίοι εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, για περαιτέρω εξέταση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 25χρονου, υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική αρχή.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα