Η απάντηση του προέδρου του ΟΑΕΕ για τη Βουλγαρία

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση που έκανε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του προ εβδομάδας σε Φλώρινα και Βέροια ο διοικητής του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) κ. Δημήτρης Τσακίρης.

Ο διοικητής του ΟΑΕΕ έσπευσε να διευκρινίσει πώς η δήλωσή του παρερμηνεύθηκε, «Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου. Δεν είπα κάτι τέτοιο. Απλά εξηγούσα ότι από τη στιγμή που οι εισφορές θα υπολογίζονται με βάση το εισόδημα το νέο έτος και κάποιος έχει έδρα στη Βουλγαρία, κινδυνεύει να μην πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει σύνταξη στο τέλος του βίου του. Έτσι, ήταν μια προτροπή μου να μην εξαντλούμε όλη μας την ευρηματικότητα στο πως θα γλυτώνουμε την πληρωμή των φόρων» ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Τσακίρης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Αφορμή για αυτή την απάντηση στάθηκε η δήλωση του διοικητή του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών Δημήτρη Τσακίρη, στη Φλώρινα σε ενημερωτικές συναντήσεις για τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Ο πρόεδρος του ΟΑΕΕ απαντώντας σε παράπονα ασφαλισμένων, φέρεται να είπε ότι από την 1 Ιανουαρίου θα αδυνατούν να ανταποκριθούν καθώς θα πρέπει να καταβάλλουν το 80% σε εισφορές, σημείωσε ότι όποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί «ας πάρει την οικογένειά του και ας πάει στη Βουλγαρία».

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα