Έρευνα σε βάρος δικαστή του ΣτΕ που εξετάζει τις τηλεοπτικές άδειες

Έρευνα για δικαστή του ΣτΕ που εξετάζει τις τηλεοπτικές άδειες διέταξε ο  υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, σε σχέση με δηλώσεις και δημοσιεύματα που αφορούν λειτουργούς της Δικαιοσύνης. Ο υπουργός αναφέρει τα εξής: «Ως υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχω ήδη προβεί, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, σε ενέργειες που οδηγούν στην διερεύνηση των ενδεχόμενων παράνομων πράξεων που αφορούν την Δικαιοσύνη.

Σεβόμενος την επιταγή της μυστικότητας των ερευνών και το τεκμήριο της αθωότητας, δε θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες. Ωστόσο, καλώ όλους όσοι με δηλώσεις, αποκαλύψεις και λοιπές παρεμβάσεις επιχειρούν να επηρεάσουν το έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους».

Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους η δήλωση του Νίκου Παρασκευόπουλου αφορά δικαστικό λειτουργό ο οποίος είναι στην σύνθεση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που χειρίζεται την υπόθεση των τηλεοπτικών σταθμών και σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου έδειξε ενδιαφέρον για υποψηφία της Εθνικής Σχολής Δικαστών, η οποία στη συνέχεια εισήλθε στο ΣτΕ ως δικαστής.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα