Μυστήριο με την Ελληνίδα και τα 2.200.000 € στο Ελ. Βενιζέλος!

Η 45χρονη Ελληνίδα εντοπίστηκε από τελωνειακή υπάλληλο του αεροδρομίου «ζωσμένη» με το αδήλωτο, όπως φαίνεται, ποσό! Το είχε κρύψει στη βαλίτσα και στο λαστέξ που φορούσε

«Ζωσμένη» με... μετρητά εντοπίστηκε μια 45χρονη Ελληνίδα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν ΕΛ.ΑΣ., Τελωνείο, Ανεξάρτητη Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, καθώς και η ΕΥΠ!

Η Ελληνίδα μετέφερε -αδήλωτο, όπως φαίνεται- ποσό άνω των 2.200.000 ευρώ αλλά και μερικές χιλιάδες δολάρια.

Πρόκειται για γυναίκα με καταγωγή από τη Συρία, που διαθέτει διαβατήρια και των δύο χωρών και εμφανίζεται να έχει δηλωμένη κατοικία στη Δροσιά Αττικής.

Υποβλήθηκε σε σωματικό έλεγχο

Εφτασε στον διεθνή αερολιμένα στις 11.45 το πρωί της Παρασκευής με πτήση της ρωσικής Aeroflot από τη Μόσχα και, στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που γίνονται αλλά και ύστερα από σχετικές πληροφορίες που είχαν φτάσει στην Αθήνα, υποβλήθηκε σε σωματικό έλεγχο. Ετσι διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 2.213.500 ευρώ και 58.900 δολάρια σε μετρητά!

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε κρύψει 600.000 ευρώ σε ειδικά διαμορφωμένες θήκες στη βαλίτσα της, ενώ όλα τα υπόλοιπα τα μετέφερε κάτω από το ολόσωμο λαστέξ που φορούσε! Στη συντριπτική πλειονότητα τα χαρτονομίσματα ήταν των 500 ευρώ, ωστόσο βρέθηκαν και χαρτονομίσματα των 100 ευρώ. Οπως όλα δείχνουν, το «λαβράκι» έβγαλε μια τελωνειακή υπάλληλος. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η 45χρονη, όταν διαπίστωσε πως η τελωνειακός ήταν αποφασισμένη να κινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες, φέρεται ότι αποπειράθηκε να τη δωροδοκήσει, λέγοντάς της: «Τι θες να σου δώσω για να με αφήσεις να φύγω;» Η υπάλληλος, ωστόσο, ειδοποίησε την Αστυνομία και λίγα λεπτά αργότερα η γυναίκα συνελήφθη.

Οταν ερωτήθηκε για την προέλευση των χρημάτων, φέρεται ότι υποστήριξε ότι προέρχονταν από την πώληση μεγάλης ακίνητης περιουσίας που διατηρούσε σε συριακό έδαφος. Σε κάθε περίπτωση, ακολουθεί έλεγχος, ενώ το Τελωνείο ήδη επέβαλε το προβλεπόμενο -με τον κανονισμό 1889/2005- πρόστιμο ύψους 25% επί του δεσμευθέντος ποσού (553.375 ευρώ), ενώ σε περίπτωση που δεν δικαιολογήσει τη νόμιμη κατοχή των χρημάτων, τότε θα κατασχεθούν στο σύνολό τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα