Απατεώνες τους πήραν 1.500 ευρώ για να τους λύσουν τα μάγια!

Συνελήφθησαν, στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, δύο γυναίκες, ηλικίας 62 και 37 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενες για απάτη, ενώ για το ίδιο αδίκημα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ανδρών συνεργών τους, ηλικίας 39 και 37 ετών.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, οι δύο άνδρες στο πλαίσιο γνωριμίας με 62χρονη και εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη συναισθηματική της κατάσταση λόγω ασθένειας συγγενικού της προσώπου, προσφέρθηκαν να τη φέρουν σε επαφή με άτομα που δήθεν είχαν την ικανότητα πλήρους θεραπείας της ασθένειας.

Μετά από συμφωνημένη συνάντηση, οι δύο συλληφθείσες μετέβησαν στην οικία της 62χρονης, στην οποία βρισκόταν και η 45χρονη κόρη της, όπου με τη μέθοδο της μαγγανείας, τη χρήση βοτάνων - μαντζουνιών και το διάβασμα ευχών, κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.

Παράλληλα, οι δράστιδες έπεισαν μητέρα και κόρη ότι έπρεπε να καταβάλουν επιπλέον το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ σε δεύτερη συνάντηση που θα πραγματοποιούνταν μεταξύ τους.

Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικοί συνέλαβαν την 62χρονη και την 37χρονη στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής.

Στην κατοχή των δράστιδων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αντικείμενα που χρησιμοποίησαν προς τέλεση της απάτης, το χρηματικό ποσό των 545 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ ερευνάται τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα