Καρκίνος του μαστού: Η ενημερωτική καμπάνια for HER ταξιδεύει στη Σύρο

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γυναικών για τους γυναικολογικούς καρκίνους και τον καρκίνο του μαστού η καμπάνια «for HER» ταξιδεύει στη Σύρο, όπου το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, ο σύλλογος «Γυναίκες στην Ογκολογία-W4O Hellas», θα πραγματοποιήσει ενημερωτική εκδήλωση.

Στην κεντρική πλατεία της Ερμούπολης, μπροστά στο δημαρχείο, θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο περίπτερο, όπου οι γυναίκες θα μπορούν, από τις 10:00 έως τις 13:30, να ενημερώνονται από εξειδικευμένες γιατρούς για θέματα που αφορούν τους γυναικολογικούς καρκίνους, τον καρκίνο του μαστού, καθώς και τρόπους πρόληψης και έγκυρης διάγνωσης. Επιπλέον, θα παρέχεται η δυνατότητα για δωρεάν ψηλάφηση σε όσες γυναίκες το επιθυμούν.

«Είναι πολύ σημαντική η διασφάλιση της πρόσβασης των γυναικών-κατοίκων νησιωτικών περιοχών σε έγκυρη πληροφόρηση και υπηρεσίες έγκαιρης διάγνωσης. Καλούμε τις γυναίκες στη Σύρο και τις οικογένειές τους να επισκεφθούν το περίπτερό μας, να κάνουν δωρεάν ψηλάφηση και να μάθουν περισσότερα για μια νόσο που, αν διαγνωστεί έγκαιρα, μπορεί να αντιμετωπιστεί» σημείωσε η Αθηνά Χριστοπούλου, παθολόγος-ογκολόγος, διευθύντρια ΕΣΥ στο Ογκολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής «Γυναίκες στην Ογκολογία - W4O Hellas».

H καμπάνια «for HER», που το 2016 τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρίας Ογκολόγων Ελλάδος και της Ελληνικής Εταιρίας Έρευνας και Αντιμετώπισης του Ιού των θηλωμάτων (HPV) είναι αφιερωμένη στις γυναίκες και με «όχημα» το νέο site www.forher.gr έχει στόχο τα μηνύματά της να αγγίξουν ακόμη περισσότερες γυναίκες. Πρόκειται για την πρώτη ολιστική καμπάνια τέτοιου είδους που πραγματοποιείται στη χώρα μας και αποτελεί μία πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης και αισιοδοξίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα