Εξάρχεια: Η βόμβα έσκασε κάτω από τα πόδια της Τσατάνη

Μέσα στο σπίτι της βρισκόταν η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη όταν σημειώθηκε η έκρηξη της βόμβας που τοποθέτησαν στην είσοδο της πολυκατοικίας που μένει στην οδό Ιπποκράτους 112 στα Εξάρχεια.

Μάλιστα ο δικηγόρος της Θέμης Σοφός αποκάλυψε ότι ουσιαστικά η βόμβα έσκασε «κάτω από τα πόδια της».

Αρχικά, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ασχολούνται με την υπόθεση, εξέφρασαν την εκτίμηση ότι στόχος ήταν το βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψις», που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου, στην πορεία όμως διαπιστώθηκε ότι στον πρώτο όροφο μένει η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη, ενώ οι Πυρήνες της Φωτιάς ανέλαβαν την ευθύνη νωρίς το πρωί.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν πιθανότατα μέσα σε σακούλα, δεμένη σε μία κολόνα φανοστάτη, σε ύψος περίπου ένα μέτρο από το έδαφος, μπροστά στο βιβλιοπωλείο και την είσοδο της πολυκατοικίας.

Ο μηχανισμός δεν ήταν μεγάλης ισχύος, αλλά από την έκρηξη έσπασαν πολλά τζάμια, τόσο στο βιβλιοπωλείο, όσο και στα γύρω κτίρια και προκλήθηκαν ζημιές σε τρία ΙΧ αυτοκίνητα.

Ωστόσο φαίνεται ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα στη συνδεσμολογία ή στα υλικά καθώς η έκρηξη σημειώθηκε περίπου 8 λεπτά πριν τη λήξη του χρονικού ορίου που έθεσε ο άγνωστος άνδρας που τηλεφώνησε στις 22:22 στην Εφημερίδα των Συντακτών τονίζοντας ότι «δεν είναι φάρσα».

Οπως δήλωσε ο δικηγόρος της σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του Alpha: «Φαίνεται από την έκρηξη ότι είχε επικεντρωθεί μπροστά από την είσοδο της πολυκατοικίας και η κα Τσατάνη μένει στον πρώτο όροφο, σε ένα δυαράκι. Πήγα αμέσως μόλις με ενημέρωσε η κ. εισαγγελέας για το συμβάν και είδα ότι έχει εκραγεί ένας βαρύτατος εκρηκτικός μηχανισμός με τεράστιες ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας. Κάτω από τα πόδια της κυριολεκτικά, εξερράγη ο μηχανισμός».

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα