Γιατί η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς έβαλε βόμβα στην Τσατάνη

Η Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη ήταν ο στόχος της χθεσινοβραδινής επίθεσης στην Ιπποκράτους 112 στα Εξάρχεια, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Η τρομοκρατική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη με ανάρτησή της σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, λίγες ώρες μετά την επίθεση. Στην προκήρυξη υπάρχει προειδοποίηση για επόμενες επιθέσεις, που στόχο δεν θα έχουν μόνο υλικές ζημιές, κάτι που αυτήν την φορά ήταν όπως αναφέρουν επιλογή τους, ενώ «βάζουν στο κάδρο» και άλλους δικαστικούς που έχουν χειριστεί υποθέσεις που σχετίζονται με τους Πυρήνες της Φωτιάς.

Το κείμενο της ανάληψης ευθύνης

Μεταξύ άλλων στην προκήρυξη του, ο συντάκτης του κειμένου, που γράφει στον πληθυντικό, σημειώνει «αφιερώνουμε αυτήν την ενέργεια στα φυλακισμένα μέλη της Σ.Π.Φ. Γεράσιμο Τσάκαλο, Χρήστο Τσάκαλο, Γιώργο Πολύδωρο και Όλγα Οικονομίδου. Στέλνουμε την Αλληλεγγύη μας στην αναρχική συντρόφισσα Αγγελική Σπυροπούλου, σε όλους τους αμετανόητους πολιτικούς κρατουμένους που βρίσκονται στα κελιά της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς και στους ιταλούς συντρόφους Alfredo Cospito, Nicola Gai και τους αναρχικούς που διώκονται στην Ιταλία στα πλαίσια της επιχείρησης “scripta manent” εναντίον της F.A.I.».

Το κείμενο συνεχίζεται ως εξής:

«ΣΧΕΔΙΟ ΝΕΜΕΣΙΣ

ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση στην κατοικία της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, στην οδό Ιπποκράτους, στο κέντρο της Αθήνας δίπλα από το Α.Τ. Εξαρχείων.

Γνωρίζαμε ότι η Τσατάνη έχει αστυνομική συνοδεία και αποτελεί φυλασόμενο στόχο, όμως αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στο να πραγματοποιηθεί η επίθεσή μας. Επιλέξαμε μια συμβολική ενέργεια με στόχο μόνο υλικές ζημιές, αλλά στο μέλλον η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν θα περιοριστεί εκεί…».

Όπως αναφέρει ο συντάκτης «η επιλογή της συγκεκριμένης δικαστικού έγινε για δύο βασικούς λόγους», υπογραμμίζοντας ότι «η Γ. Τσατάνη αποτελεί μέλος του παραδικαστικού κυκλώματος» κάνοντας σε αυτό σημείο αναφορές σε συγκεκριμένες υποθέσεις που έχει χειριστεί η δικαστικός, ενώ «δεύτερος λόγος που επιλέξαμε να χτυπήσουμε την εισαγγελέα Τσατάνη ήταν η συμμετοχή της στη δικαστική ομηρία συγγενών των συντρόφων μας», κάνοντας αναφορές στην αντιμετώπιση αιτήσεων αποφυλάκισης μελών της οικογένειας Τσάκαλου.

Στο κείμενο ανάληψης ευθύνης επισημαίνεται ότι «η εκδικητική μανία των δικαστών απέναντι στις οικογένειες των συντρόφων μας είναι μία επιλογή που θα κληθούν να πληρώσουν με ακριβό τίμημα όλοι οι δικαστικοί που συμμετέχουν σε αυτόν τον εκβιασμό και οι οικείοι τους. Έχουμε μνήμη και πάνω από όλα υπομονή, επιμονή και συνέπεια… Σύντομα θα ακολουθήσει ολόκληρη η προκύρηξη (sic), καθώς και η πρότασή μας για το σχέδιο «Νέμεσις».

Θα επανέλθουμε…

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς/F.A.I.

Σόφός: ξέραμε ότι ήταν στόχος η Τσατάνη

Ο Θέμης Σοφός, δικηγόρος της Εισαγγελέως, ο οποίος έσπευσε από την πρώτη στιγμή στο σημείο της έκρηξης είχε εξ αρχής δηλώσει ότι, η Γεωργία Τσατάνη ήταν ο στόχος της επίθεσης. Ο ίδιος μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα τόνισε ότι, πρόκειται για «στοχευμένη επίθεση στην Γεωργία Τσατάνη». «Αν δείτε το σημείο της έκρηξης είναι ακριβώς στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οποία διαμένει η κ.Τσατάνη», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι, «η κ.Εισαγγελέας είχε γνωστοποιήσει τις σοβαρές ενδείξεις, τις σοβαρές απειλές που υπήρχαν σε βάρος της, καθώς και ότι πρέπει να αυξηθεί η ασφάλειά της, γιατί χειρίζεται βαριές ποινικές υποθέσεις». Αντ’αυτού όπως κατήγγειλλε ο ίδιος, η «Ελληνική Πολιτεία» μείωσε την ασφάλειά της. Για το λόγο αυτόν, η Εισαγγελέας είχε καταθέση ένσταση στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. [Διαβάστε εδώ περισσότερα]

Σοβαρές υλικές ζημιές στην περιοχή

Μεγάλες είναι οι ζημιές σε διαμερίσματα, καταστήματα και αυτοκίνητα που βρίσκονται κοντά στην οδό Ιπποκράτους 22, όπου το βράδυ της Πέμπτης εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός, ο στόχος του οποίου παραμένει ακόμα αδιευκρίνιστος.

Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές των καταστροφών που προκάλεσε το ωστικό κύμα της έκρηξης, από την οποία ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς.

Τζαμαρίες, είσοδοι πολυκατοικιών και αυτοκίνητα έχουν καταστραφεί από την έκρηξη με τους κατοίκους να ζητούν να μάθουν ποιος θα είναι αυτός που θα πληρώσει τις ζημιές.

Εξάρχεια: Η βόμβα έσκασε κάτω από τα πόδια της Τσατάνη

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα