Έκρηξη βόμβας στα Εξάρχεια. Στόχος γνωστή εισαγγελέας;

Αναστάτωση στο κέντρο της Αθήνας από ισχυρή έκρηξη που  σημειώθηκε πριν από μερικά λεπτά στην  οδό  Ιπποκράτους στα Εξάρχεια.

Η έκρηξη ήταν σε γνωστό βιβλιοπωλείο και προκάλεσε πανικό σε αρκετά μεγάλη απόσταση και υλικές ζημιές. Ωστόσο στην ίδια πολυκατοικία και συγκεκριμένα στον 1ο όροφο διαμένει η εισαγγελέας εφετών Γεωργία Τσατάνη, για την οποία η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου είχε διατάξει πειθαρχική έρευνα για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενόπουλου, ενώ στην επιτροπή της Βουλής, ζήτησε να μην γίνει κατά την κατάθεσή της προβολή του προσώπου της γιατί χειρίζεται υποθέσεις τρομοκρατίας.

Στόχος η εισαγγελέας λέει ο δικηγόρος της

Η εισαγγελέας ενδεχομένως είχε συνοδό αστυνομικό όχι όμως και φρουρά. Στην περιοχή έσπευσαν περιπολικά για να απομακρύνουν εγκαίρως τον κόσμο και όντως δέκα λεπτά πριν τις 11 το βράδυ η βόμβα μικρής ισχύος εξερράγη, ευτυχώς δίχως να προκληθεί κανείς τραυματισμός, παρά μόνο υλικές υλικές.

Ο δικηγόρος της κ. Τσατάνη Θέμης Σοφός δήλωσε ότι η έκρηξη έγινε στην είσοδο της οικίας της εισαγγελέως και ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί ανάμεσα σε δυο αυτοκίνητα.

Ο κ. Σοφός πρόσθεσε επίσης, ότι η εισαγγελέας Τσατάνη είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων για την ασφάλειά της, αλλά η Πολιτεία είχε μειώσει τη φρούρηση.

Έσπασαν τζάμια σε δεκάδες καταστήματα και εισόδους πολυκατοικιών

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής καθώς και πυροτεχνουργοί.

Η έκρηξη έγινε έπειτα από τηλεφώνημα άνδρα ο οποίος  μιλώντας καλά τα ελληνικά, τηλεφώνησε στις 22:22 το βράδυ στα γραφεία της «Εφημερίδας των Συντακτών», υποστηρίζοντας ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην οδό Ιπποκράτους 112, στα Εξάρχεια, ο οποίος θα εκραγεί σε 25 λεπτά.

«Δεν είναι φάρσα, πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο άνδρας, ο οποίος υπαγόρευσε το κείμενο για δεύτερη φορά πριν κλείσει το τηλέφωνο.

Η περιοχή μέσα σε ελάχιστα λεπτά αποκλείστηκε και οι αστυνομικοί σχεδόν ούρλιαζαν στους κατοίκους να μπουν μέσα στα σπίτια τους και να απομακρυνθούν από τα παράθυρά τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ποιος ήταν ο στόχος των βομβιστών, ωστόσο, στον αριθμό 112 της οδού Ιπποκράτους στεγάζεται η εταιρεία «Ψιακή Χρυσάνθη και ΣΙΑ Ε.Ε.», στην οποία ανήκουν οι εκδόσεις «Ελεύθερη Σκέψις»

Αυτή την ώρα η Ιπποκράτους παραμένει κλειστή, όπως και οι κάθετοι δρόμοι.

Η αστυνομία έχει εκκενώσει την περιοχή φοβούμενη και δεύτερη έκρηξη.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο είχε γίνει στόχος αγνώστων και το καλοκαίρι του 2008: τότε είχε γίνει εμπρηστική επίθεση με μολότoφ, από περίπου 15 κουκουλοφόρους, οι οποίοι στη συνέχεια εξαφανίστηκαν με τα πόδια στα στενά των Εξαρχείων. Οι δράστες παρέμειναν ασύλληπτοι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα