Ηράκλειο: Ο 48χρονος μαϊμού ασφαλιστής ήταν "επαγγελματίας"

Κατηγορίες για απάτη και μάλιστα κακουργηματικού χαρακτήρα αντιμετωπίζει ένας 48χρονος, του οποίου η δράση αποκαλύφθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της αστυνομίας.

Ο 48χρονος που εμφανιζόταν ως ασφαλιστικός σύμβουλος και παρουσίαζε ψευδή γεγονότα ως αληθινά, είχε καταφέρει να αποσπάσει από τα θύματά του πάνω από 177.000 ευρώ.

Ο «ασφαλιστής», από το 2014 έως τον Οκτώβριο του 2016 είχε καταφέρει να εξαπατήσει δεκάδες άτομα σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, ο 48χρονος το χρονικό διάστημα από το τέλος του έτους 2014 έως και τον Οκτώβριο του 2016 ενεπλάκη σε (85) περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών και ασφαλιστικών εταιρειών στο Ηράκλειο, αποσπώντας συνολικά από την παράνομη δραστηριότητά του το χρηματικό ποσό των 177.080,64 ευρώ.

Όπως προέκυψε στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, ο 48χρονος εμφανιζόταν στα θύματά του με την ιδιότητα του ασφαλιστικού συμβούλου, αποσπώντας διάφορα χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες, εξαπατώντας τους προφασιζόμενος ότι θα προέβαινε στις απαιτούμενες ενέργειες για την ασφάλιση των οχημάτων τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του σε περιοχή του Ηρακλείου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 48χρονου, η οποία είναι σε βαθμό κακουργήματος, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Περισσότερες ειδήσεις για την Κρήτη στο flashnews.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα