Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

Στο Μέγαρο Μαξίμου κατέληξε η πορεία των ξενοδοχοϋπαλλήλων οι οποίοι σήμερα νωρίς το πρωί απέκλεισαν την είσοδο του υπουργείου Τουρισμού, επί της λεωφόρου Αμαλίας, με κεντρικό σύνθημα «κάτω τα χέρια σας από το εφάπαξ».

Οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν απαράδεκτη την απόφαση να κλέψουν τα λεφτά από το εφάπαξ και ζητούν, επίσης, αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και δουλειά με δικαιώματα για όλους.

Στο μεταξύ σχεδιάζουν την κλιμάκωση των κινητοποίησεών τους μετα την συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου, ο οποίος ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους για τη συνάντηση, η υπουργός τούς είπε ότι «πάντα στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων» και τους παράπεμψε στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο. Όπως υποστήριξε ο κ. Παπαγεωργίου, αυτή η εξέλιξη δεν ικανοποιεί τα συνδικάτα, που κάνουν λόγο για διγλωσσία και αθέτηση των υποσχέσεων της κυβέρνησης, και προειδοποιούν για κλιμάκωση των δράσεων.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος του συνδικάτου Γιώργος Στεφανάκης, ανέφερε ότι αιτία της σημερινής διαμαρτυρίας είναι «το νέο μέτρο που ετοιμάζονται να πάρουν εναντίον μας, με την κατάργηση του εφάπαξ στην 20ετία. Κλέβουν τον κόπο και τον ιδρώτα πολλών γενεών ξενοδοχοϋπαλλήλων».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα