Απέχουν οι συμβολαιογράφοι από τους πλειστηριασμούς

Η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε να απέχει σήμερα από τη διενέργεια πλειστηριασμών. Στις 12:00 στα γραφεία του Συλλόγου θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου με θέμα «τις θέσεις της Ελληνικής Συμβολαιογραφίας για το ζήτημα των πλειστηριασμών και την περαιτέρω στάση της το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

Η Επιτροπή απαιτεί «από την ελληνική πολιτεία και από όλο το πολιτικό και δικαιϊκό σύστημα να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις προκειμένου να επιλυθεί το μείζον ζήτημα των πλειστηριασμών και ειδικότερα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και να διασφαλίσει τη νομιμότητα και την ομαλότητα της διαδικασίας. Είναι δεδομένο ότι η συμμετοχή του Συμβολαιογράφου στη διαδικασία του πλειστηριασμού είναι η μόνη που εγγυάται τη νομιμότητα της εκτελεστικής διαδικασίας και την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών».

Η αποχή αποφασίστηκε μετά τα περιστατικά που σημειώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, όταν ομάδες πολιτών μπλόκαραν τους πλειστηριασμούς σπιτιών. Οι εικόνες από τη Θεσσαλονίκη έκαναν το γύρο της Ελλάδας, καθώς οι πολίτες μπήκαν μπροστά ως ασπίδα προστασίας υπέρ ευπαθούς πολύτεκνου, ενώ η ένταση μεταφέρθηκε και σε άλλους δικαστικούς χώρους όπως τα Ειρηνοδικεία Αθηνών, Πατρών και Καλαμάτας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα