Σεισμός 4,3 Ρίχτερ, δυτικά της Ναυπάκτου. Η εκτίμηση του Άκη Τσελέντη

Ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης, μιλώντας στο thebest.gr είπε ότι η δόνηση είχε μέγεθος 4,3 ρίχτερ, ήταν 3 χλμ δυτικά της Ναυπάκτου και εκδηλώθηκε στην ξηρά, σε εστιακό βάθος 12 χλμ, γι αυτό και έγινε ιδιαίτερα αισθητός.

Σύμφωνα με τον καθηγητή σεισμολογίας κατά πάσα πιθανότητα ήταν ο κύριος σεισμός , αν και χρειάζεται να περάσουν μερικές ώρες ακόμα για να υπάρξει βεβαιότητα. Επιπλέον, σε συνδυασμό με το ιστορικό της περιοχής αναμένονται αρκετοί μετασεισμοί.

Ο ίδιος δεν έδειχνε ανήσυχος κι εντάσσει το φαινόμενο στη συνήθη σεισμική δραστηριότητα.

O σεισμός έγινε αισθητός εκτός από την Πάτρα και τη Ναύπακτο σε Μεσολόγγι, Αγρίνιο και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, κοντά στο επίκεντρο της δόνησης, που μετέφεραν την εμπειρία τους στο Ευρωμεσογειακό Κέντρο, ο σεισμός ήταν ισχυρός και μικρής διάρκειας.

15.04: Στους 4,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, δίνει τη σεισμική δόνηση που εκδηλώθηκε Δυτικά της Ναυπάκτου, το Ευρωμεσογειακό Κέντρο. Το εστιακό βάθος του σεισμού είναι στα 2 χιλιόμετρα.

Μέχρι ώρας δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με την Αστυνομία της Ναυπάκτου, με την οποία επικοινώνησε το thebest.

14.50: Η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,2 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ και το επίκεντρο προσδιορίζεται 3 χλμ Δυτική της Ναυπάκτου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.gr/news/index/viewStory/410899

Σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στη Δυτική Ελλάδα και την Πάτρα.

 

thebest

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα