Υπόθεση Άννυ: Η απόφαση του δικαστηρίου. Οι ποινές για πατέρα, Νικολάι, μητέρα και ιδιοκτήτη

Ένοχοι τρία άτομα για την δολοφονία της άτυχης 4χρονης Άννυς. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ανακοίνωσε σήμερα την απόφαση του μετά από μια πολυήμερη ακροαματική διαδικασία.

Ύστερα από ένα μήνα σκληρής - για τα όσα ειπώθηκαν- ακροαματικής διαδικασίας, η υπόθεση έφτασε στο τέλος.

Η 4χρονη δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της, επί της Μιχαήλ Βόδα, τον Απρίλιο του 2015

'Ενοχοι  ο Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ (Σάββας) και ο Νασίφ Αχμέντοφ (Νικολάι) για την από κοινού δολοφονία και τον τεμαχισμό του σώματος της 4χρόνης Άννυ.

Πώς είμαι ένοχος;" διερωτήθηκε ο Σάββας μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση του Δικαστηρίου.

Ένοχος κρίθηκε και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στη Μιχαήλ Βόδα για ψευδορκία, καθώς είχε καταθέσει πως φιλοξενούσε την Άννυ.

Ο πατέρας της Άννυ κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας απο πρόθεση κατά συναυτουργία, της περιύβρισης νεκρού, της παρανομης οπλοχρησίας και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία.

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε και ο φίλος του Νικόλαι.

Ο Νικολάι κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας απο πρόθεση, της περιύβρισης νεκρού και της παρανομης οπλοχρησίας.

Η μητέρα της Άννυ κρίθηκε ενοχή για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος κατά πλειοψηφία 4-3, καθώς ο πρόεδρος του Δικαστηρίου και δυο ένορκοι τάχθηκαν υπέρ της αθώωσης της. Παράλληλα κρίθηκε αθώα για την πράξη της ψευδορκίας.

Ήδη η εισαγγελέας της έδρας Μαρία Δημητρίαδου υπήρξε καταπέλτης σε βάρος των δύο βασικών κατηγορούμενων, Σάββα και Νικολάι, οι φερόμενες πράξεις των οποίων συγκλόνισαν το πανελλήνιο με το αποτρόπαιο έγκλημα.

Ο πατέρας της Άννυ Στάνισλαβ Μπαρκατζίεβ ή Σάββας, παρότι αρνήθηκε πως τη σκότωσε ομολόγησε ότι την τεμάχισε για να εξαφανίσει κάθε ίχνος της. Μάλιστα, κατονόμασε τον συγκατηγορούμενο του Ναζίφ Αχμέντοβ γνωστό ή Νικολάι ως τον άνθρωπο που εμπνεύστηκε το σχέδιο του τεμαχισμού κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά ισχυριζόμενος πως ήταν εκείνος που ξετύλιξε το κουβάρι των αποκαλύψεων και ο Σάββας τον εμπλέκει για να τον εκδικηθεί.

Τώρα αγορεύουν οι συνήγοροι υπεράσπισης ζητώντας ελαφρυντικά.

Η πρόταση του εισαγγελέα: Ισόβια στον "πατέρα" και τον Νικολάι

Την επιβολή της ισόβιας κάθειρξης στον Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ και τον Νασίφ Αχμέντοφ ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας ενώ νωρίτερα το Δικαστήριο είχε απορρίψει όλα τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι κατηγορούμενοι, ομόφωνα για τον Σάββα και τον Νικολάι και κατα πλειοψηφία για τη μητέρα.

Η εισαγγελέας πρότεινε στον Σάββα και τον Νικολάι να επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας απο πρόθεση, ποινή φυλάκισης δύο ετών για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού, ποινή φυλάκισης δυο ετών για το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής και επιπλέον ζήτησε να επιβληθεί ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον πατέρα της Άννυ για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία.

Στη μητερα της Άννυ πρότεινε να επιβληθεί ποινη κάθειρξης έξι ετών για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Στον ιδιοκτήτη διαμερίσματος που κατηγορείται για ψευδορκία η εισαγγέλεας πρότεινε να επιβληθεί ποινή φυλάκισης 15 ετών.

Οι ποινές

Ποινή ισόβιας κάθειρξης στον Στάνισλαβ Μπακαρτζιέβ για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας απο πρόθεση, ποινή φυλάκισης δύο ετών για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού, ποινη φυλάκισης δυο ετών για το αδίκημα της παρανομης οπλοκατοχής και επιπλέον ποινή φυλάκισης ενός έτους για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία.

Στον Νικολάι το Δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία, δυο έτη φυλάκιση για την περιύβρισης και δύο έτη φυλάκιση για την παράνομη οπλοκατοχή.

Και για τους δυο κατηγορούμενους αποφασίστηκε η απέλαση τους από τη χώρα μετά την έκτιση της ποινής τους και απαγόρευση επανεισόδου τους για δέκα χρόνια. Επίσης αποφασίσθηκε και για τους δύο η στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.

Επίσης το Δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών αντίγραφα της δικογραφίας σχετικά με καταγγελίες του πατέρα της Άννυ για βιαιοπραγίες σε βάρος του από τους αστυνομικούς οταν συνελήφθη.

Στη μητέρα της Άννυ επιβλήθηκε κατά πλειοψηφία κάθειρξη εξι ετών, με την μειοψηφία δυο τακτικών δικαστών και ενός ενόρκου οι οποίοι είχαν την αποψη πως πρεπει να της επιβληθεί κάθειρξη οκτώ ετών.
Η εισαγγελέας ζήτησε απο το δικαστήριο η ποινη της μητέρας να έχει αναστέλλουσα δύναμη και να αφεθεί ελεύθερη μέχρι το Εφετείο.

Το Δικαστήριο υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερη η μητέρα της Άννυ με τους περιοριστικούς όρους της απογοήτευσης εξόδου απο τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε ΑΤ.

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών για το αδίκημα της ψευδορκίας.

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα