Χανιά: Γονείς-τέρατα κακοποιούσαν βρέφος

Αγανάκτηση και οργή έχει προκαλέσει στους κατοίκους των Χανίων η αποκάλυψη της πρωτοφανούς κακοποίησης με θύμα ένα βρέφος 50 ημερών, που, μόλις ήρθε στη ζωή, γνώρισε την πιο αρρωστημένη πλευρά της και, μάλιστα, από αυτούς που το έφεραν στον κόσμο!

Η υπόθεση που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία ήρθε στο φως το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όταν το άτυχο κοριτσάκι μεταφέρθηκε από τους γονείς του στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου της πόλης, καθώς είχε εκδηλώσει συμπτώματα κρυολογήματος. Κατά την εξέταση του βρέφους, γιατροί και νοσηλευτές διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι στο κορμάκι του υπήρχαν σημάδια κακοποίησης, με αποτέλεσμα να ζητήσουν εξηγήσεις από τους γονείς.

Ομως οι απαντήσεις που έδωσε το ζευγάρι στις επίμονες ερωτήσεις τους για το πώς προκλήθηκαν τα σημάδια δεν έπεισαν τους γιατρούς, που αποφάσισαν να ενημερώσουν την Αστυνομία. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο ιατροδικαστής Χανίων Σταμάτης Μπελιβάνης, που κλήθηκε να εξετάσει το άτυχο κοριτσάκι, διαπίστωσε ότι έφερε εκδορές και ίχνη από χτυπήματα.

Κατά τη διάρκεια της διερεύνησης του περιστατικού, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι και οι δύο γονείς αντιμετωπίζουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Μάλιστα, ο 23χρονος πατέρας φέρεται ότι ομολόγησε στην προανάκριση ότι κακοποίησε την κορούλα του, με αποτέλεσμα να εισαχθεί μαζί με τη σύζυγό του στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου! Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία, ενώ ξεκίνησαν ήδη και οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την αφαίρεση της επιμέλειας του μωρού και τη μεταφορά του σε ασφαλές περιβάλλον.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα