Νέα στοιχεία για τον απαγχονισμό στην Κλαυθμώνος

Τις καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες εξετάζουν οι  αστυνομικοί της  ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούν την υπόθεση του απαγχονισμού αλλοδαπού σε δέντρα της πλατείας Κλαυθμώνος.

Μία γυναίκα που ήταν παρούσα  στο περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου είπε στην Αστυνομία: «Βρισκόμουν στην πλατεία όταν ξαφνικά άκουσα φωνές. Κάποιοι καυγάδιζαν. Πλησίασα και είδα δύο άνδρες να τραβούν έναν άλλον άνδρα που κρεμόταν από το δέντρο. Φαινόταν να προσπαθούν να τον συγκρατήσουν για να μην απελευθερωθεί από τον βρόγχο. Προσπάθησα να τους αποτρέψω και να τους απομακρύνω αλλά με απώθησαν με τη βία. Ήταν εμφανώς μεθυσμένοι. Όταν έφυγαν, βρήκα την ευκαιρία και ανέβηκα στο δέντρο. Με έναν αναπτήρα έκοψα το σκοινί και το σώμα του άνδρα έπεσε στο έδαφος. Ανέπνεε ακόμη. Ειδοποίησα αστυνομία και ασθενοφόρο».

Αυτή ήταν και η μαρτυρία που οδήγησε στις συλλήψεις ενός 35χρονου από την Πολωνία και ενός 52χρονου Ουκρανού.

Ο 35χρονος Πολωνός υποστήριξε ότι δεν κρέμασαν εκείνοι το θύμα αλλά προσπαθούσαν να τον απελευθερώσουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν γιατί ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Μάλιστα αναφερόμενος στην καταγγέλλουσα, ισχυρίστηκε ότι την γνωρίζει και ότι και εκείνη έχει πρόβλημα με το αλκοόλ και άλλες ουσίες. Το ίδιο υποστήριξε και ο 52χρονος Ουκρανός.

Ητ ταυτότητα του θύματος παραμένει άγνωστη καθώς δεν επάνω του δεν βρέθηκε κάποιο επίσημο έγγραφο με τα στοιχεία του ενώ όπως τονίζουν οι αστυνομικοί ο απαγχονισμός έγινε με κορδόνια.

e-typos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα