Στο Μαξίμου οι εργαζόμενοι στα ιδιωτικά ΜΜΕ. Ζητούν να δουν τον Τσίπρα

Διαμαρτυρία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιούν την ώρα αυτή οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης, οι οποίοι ζητούν συνάντηση από τον Πρωθυπουργό.

Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν για το θέμα ότι οι συγκεντρωμένοι «έχουν δικαίωμα σε διαμαρτυρία εντός νομίμου πλαισίου και έχει προσκληθεί αντιπροσωπεία τους σε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη».

Όλες οι ενώσεις που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά κανάλια κήρυξαν πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10:00 ως τις 15:00 προκειμένου οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί, αλλά και οι διοικητικοί υπάλληλοι των καναλιών να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί, στις 10:30 έξω από τη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το «μαύρο στα κανάλια»  και ζητούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας, αλλά και σταθερή και μόνιμη εργασία με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Στη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή μεταξύ των πλακάτ και των πανό που κρατούσαν στα χέρια τους ήταν και πολλά που περιείχαν μηνύματα για νυν βουλευτές και πρώην δημοσιογράφους.

Μετά τη Βουλή, κατευθύνθηκαν προς το Μέγαρο Μαξίμου και αιφνιδιάζοντας τις αστυνομικές δυνάμεις έσπασαν τον κλοιό, προσέγγισαν το μέγαρο και κατόρθωσαν να κρεμάσουν κι ένα πανό στα κάγκελα του πρωθυπουργικού μεγάρου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα