Έκοψαν την αναπηρική σύνταξη της Ασπασίας! Δεν θα περάσει, λέει η μητέρα της

Καταργείται η σύνταξη που έπαιρνε η 20χρονη την οποία πυροβόλησε ο πατέρας της στο κεφάλι ...

Οργή αλλά και απογοήτευση προκαλεί η απόφαση των κρατικών Αρχών να κόψουν την πενιχρή σύνταξη αναπηρίας που χορηγούσαν στην 20χρονη Ασπασία Μπόγρη, την κοπέλα με το αγγελικό πρόσωπο, που εξακολουθεί να δίνει σκληρή μάχη για να σταθεί στα πόδια της και να αρχίσει να επικοινωνεί μετά τις δύο σφαίρες που είχε δεχθεί στο κεφάλι τον Αύγουστο του 2013 από το όπλο που κρατούσε ο πατέρας της, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε!

Η τραγική κοπέλα δίνει μάχη στο ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus στη Λάρισα, προσπαθώντας να «ξεκολλήσει» τα γρανάζια του μυαλού της, και η κατάσταση της υγείας της παρουσιάζει μικρή βελτίωση. Εκεί ενημερώθηκε η μητέρα της Σπυριδούλα Φατούρου για την απόφαση των αρμοδίων να κόψουν την ύψους μόλις 330 ευρώ σύνταξη της κόρης της!

«Στο απροχώρητο»

«Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο! Εκοψαν την αναπηρική σύνταξη της Ασπασίας... Τους ενοχλεί η ύπαρξή της... Θα γυρίσω τον κόσμο ανάποδα, αλλά αυτό δεν θα περάσει!!!!!!!!!!!!!!» έγραψε οργισμένη στο προσωπικό της προφίλ στο facebook και πρόσθεσε: «Η Ασπασία έχει περάσει 31 μήνες στο κέντρο αποκατάστασης. Μιλάμε για ένα τεράστιο κόστος μηνιαίως, συν τα αναλώσιμα. Μιλάμε περίπου για 3.000 ευρώ τον μήνα με πολλή, πολλή πίεση»!

Λόγω των οικονομικών δυσκολιών, η Σπυριδούλα Φατούρου αποφάσισε να πάρει σύνταξη χηρείας, ώστε να μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Ομως, δεν υπολόγισε το ανάλγητο πρόσωπο του κράτους, που αυτομάτως έκοψε τη σύνταξη της Ασπασίας!

«Θα φτάσω στα άκρα. Με αναγκάζουν να βουτήξω το παιδί μου και να φουντάρω. Δεν μπορούμε να ζήσουμε τα παιδιά μας κάτω από αυτές τις συνθήκες. Αν για αυτούς είναι για πέταμα στον Καιάδα, εμείς τα θέλουμε. Οι άνθρωποι που είναι σε αυτή την κατάσταση δεν είναι για πέταμα. Πρέπει κάποια στιγμή το κράτος να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να βοηθήσει τις ευπαθείς ομάδες και όχι να μας κατακρεουργεί...» δήλωσε οργισμένη η Σπυριδούλα Φατούρου.

Η μητέρα της Μυρτώς μιλά για «κρατική αναλγησία»

Τέσσερα χρόνια μετά τη βίαιη επίθεση που δέχθηκε η 15χρονη (τότε) Μυρτώ από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς και τον βιασμό της, που είχε ως αποτέλεσμα σχεδόν να πολτοποιηθεί το κεφάλι της, η κρατική αναλγησία έχει φτάσει στο ζενίθ.

Μετά τις καταγγελίες της μητέρας της Ασπασίας, σειρά πήρε η μητέρα της Μυρτώς, η οποία υποστήριξε ότι η Πολιτεία έχει αφήσει στο έλεος του Θεού την κόρη της, η οποία παλεύει για τη βελτίωση της κατάστασής της στο Κέντρο Αποκατάστασης Animus στη Λάρισα.

«Το κράτος είναι ανύπαρκτο. Δυστυχώς δεν μας βοηθάει κανείς. Η Μυρτώ έζησε και το κράτος αυτό δεν μπορεί να το παραβλέπει. Οπως φροντίζουν τα προσφυγόπουλα που έχουν ανάγκη, οφείλουν να φροντίσουν και τη Μυρτώ. Αν μη τι άλλο, ισότητα...» αναφέρει η Μαρία Κοτρώτσου.

Η κατάσταση της άτυχης κοπέλας παραμένει στάσιμη, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη των γιατρών για το μέλλον. «Η μόνη της αντίδραση είναι ότι κάποιες φορές μας χαμογελά...» συμπληρώνει η κυρία Κοτρώτσου.

Για να διαμορφωθεί το σπίτι της οικογένειας στην Αθήνα, ώστε να μπορέσει να μεταφερθεί εκεί το κορίτσι, απαιτείται ένα σημαντικό ποσό. Το κράτος δίνει μόνο ένα μικρό επίδομα, ενώ, παρά την έκταση που έχει λάβει το περιστατικό, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που έβαλαν χρήματα στους λογαριασμούς που είχε δώσει στη δημοσιότητα η οικογένεια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα