Η Λάρισα στο τρίγωνο της εμπορίας βρεφών. Στα τυφλά οι έρευνες για την 6χρονη

Στα «τυφλά» κινούνται οι έρευνες της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των βιολογικών γονέων της 6χρονης Νικολέτας, της ανήλικης που βρέθηκε στον οικισμό των Ρομά στον Τύρναβο να φιλοξενείται από ζευγάρι που δεν ήταν οι αληθινοί της γονείς.

Μετά τη μικρή «Μαρία» των Φαρσάλων, η υπόθεση της κατ' εκτίμηση 6χρονης,αφού τα πραγματικά της στοιχεία δεν είναι ακόμη γνωστά, επιβεβαιώνει πως η Λάρισα «παραμένει» στην καρδιά ενός γεωγραφικού τριγώνου που «απλώνεται» σε διάφορες θεσσαλικές πόλεις και σχετίζεται με την εμπορία παιδιών.

Άγαμες γυναίκες σε πόλεις, άλλοτε της Ανατολικής και άλλοτε της Δυτικής Θεσσαλίας, φέρνουν στον κόσμο παιδιά τα οποία γεννήθηκαν σε σπίτια και καταυλισμούς και δηλώνονται με... μαρτυρίες. Οι υπεύθυνες δηλώσεις των μαρτύρων αποτελούν τον προσφιλέστερο τρόπο για να εξαπατηθούν δημόσιες υπηρεσίες και να εκδοθούν οι απαιτούμενες ληξιαρχικές πράξεις, έγγραφα –«διαβατήριο» για τη σχεδιαζόμενη πώληση των βρεφών.

Αφού εκδοθούν ληξιαρχικές πράξεις γέννησης τα βρέφη καταλήγουν σε υιοθεσίες με «μεσάζοντες» να εξοικονομούν σημαντικά χρηματικά ποσά. Σε άλλες περιπτώσεις βιολογικοί και φερόμενοι γονείς,ανοίγουν οικογενειακές μερίδες σε διάφορους δήμους με σκοπό την είσπραξη προνοιακών επιδομάτων.

Το θέμα των παράνομων υιοθεσιών και της αρπαγής ανηλίκων είναι γνωστό στις διωκτικές αρχές, στα νοσοκομεία, στα ληξιαρχεία αλλά η ίδια η Πολιτεία, παρά τις κατά καιρούς αποκαλύψεις ανάλογων υποθέσεων, δεν έχει φροντίσει ακόμη να «σφραγίσει» με δικλείδες ασφαλείας τους μηχανισμούς ελέγχου.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα