Χτύπημα με στόχο αστυνομικούς φοβάται η Ελληνική αστυνομία

Απόρρητη διαταγή αυξημένων μέτρων αυτοπροστασίας σε όλους τους αστυνομικούς, καθώς και έκτακτος σχεδιασμός ασφαλείας για αστυνομικά τμήματα εκδόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ καθώς αξιωματικοί, φοβούνται για επικείμενο χτύπημα. Αφορμή για την διαταγή υπήρξε η ανακοίνωση ομάδας αντιεξουσιαστών σε ιστότοπο του «χώρου» με την οποία απειλούσαν ευθέως για νεκρούς αστυνομικούς.

Κατόπιν ανάλυσης του κειμένου, κοινοποιήθηκε σε όλες τις υπηρεσίες εντολή για περαιτέρω φρούρηση αστυνομικών τμημάτων, καθώς και ενδελεχή έρευνα σε άτομα που εισέρχονται σε τμήματα.

Αστυνομικές πηγές επεσήμαναν στο NewPost, πως, "Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για επικείμενη επίθεση. Υπάρχει έντονη ανησυχία καθώς την δεδομένη χρονική συγκυρία με τα αυξημένα οικονομικά μέτρα, αλλά και την πρόσφατη επίθεση με χημικά κατά συνταξιούχων, κάποιοι θα επιχειρήσουν να βρουν ιδεολογικό υπόβαθρο και έρεισμα στην δοκιμαζόμενη κοινωνία με μια τέτοια ενέργεια».

Αξίζει να σημειωθεί πως στην διαταγή επισημαίνεται η ανάγκη αυξημένης προσοχής ακόμη και στα περιπολικά και στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, υπό τον φόβο καταδρομικών επιθέσεων.Μάλιστα γνώση όλων των ενεργειών και συμμετοχή στα μέτρα λαμβάνει και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

newpost

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα