Υπόθεση Μπεν: Παραμένει το μυστήριο, συνεχίζονται οι έρευνες

Την παράταση της παραμονής τους στο νησί της Κω ανακοίνωσαν οι ερευνητές που εξετάζουν τις συνθήκες εξαφάνισης του Μπεν Νίνταμ, κατά τη διάρκεια διακοπών της οικογένειάς του το έτος 1991.

Oι αρχικές έρευνες στη νέα αυτή περιοχή έδειξαν πως κάτω από την επιφάνεια του εδάφους υπάρχει «συμπαγές υλικό» το οποίο έχει συγκεντρωθεί εκεί «εντός της τελευταίας 30ετίας». Ο επικεφαλής των ερευνών Jon Cousins, ανακοίνωσε ότι η παράταση αυτή θα επιτρέψει τη συνέχιση της αστυνομικής έρευνας σε ένα νέο σημείο ενδιαφέροντος, κοντά στο σπίτι της οικογένειας στην Κω.

Πρόσθεσε ότι οι αρχικές έρευνες στη νέα αυτή περιοχή έδειξαν πως κάτω από την επιφάνεια του εδάφους υπάρχει «συμπαγές υλικό» το οποίο έχει συγκεντρωθεί εκεί «εντός της τελευταίας 30ετίας».

«Θα κάνουμε αυτή την έρευνα για να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια που θα έλυνε το μυστήριο» είπε ακόμη ο ερευνητής.

Διευκρίνισε πως οι νέες εκσκαφές θα γίνουν κατά τα πρότυπα των προηγούμενων που έγιναν στο σπίτι. «Η ομάδα είναι συγκεντρωμένη εδώ, θα φέρουμε αυτό το έργο εις πέρας» είπε ακόμη ο Cousins.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το πόσες ημέρες θα παραμείνουν ακόμη στο νησί, ο ερευνητής απάντησε «τουλάχιστον δύο με τρεις».

Ο ίδιος διέψευσε τις φήμες περί ερευνών σε άλλη περιοχή στο νησί. Επιβεβαίωσε πάντως πως υπήρχαν πληροφορίες για άλλο σημείο στο οποίο πέταγε τα μπάζα ο Κωνσταντίνος Μπάρκας, ο φερόμενος ως υπεύθυνος για την εξαφάνιση του παιδιού.

Ο Cousins είπε ακόμη πως η νέα έρευνα διεξάγεται έπειτα από πληροφορία ότι ο Μπάρκας προχωρούσε σε εκχέρσωση του εδάφους, σε περιοχή πολύ κοντά από εκεί που έπαιζε ο Μπεν, την ημέρα της εξαφάνισής του.

Τέλος ο επικεφαλής των ερευνών είπε ότι η μητέρα του αγνοούμενου παιδιού έχει ενημερωθεί για τις νέες εξελίξεις και δήλωσε ότι στηρίζει πλήρως τις νέες προσπάθειες της ομάδας του.










 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα