Σάρωσε Κέρκυρα και Δυτική Πελοπόννησο η κακοκαιρία

Πλημμύρες, κατολισθήσεις και διακοπές ρεύματος αφήνει πίσω της κακοκαιρία. Αντιμέτωποι με την… “οργή” του καιρού βρέθηκαν πρώτοι οι κάτοικοι της νότιας Κέρκυρας και περιοχών της Δυτικής Πελοποννήσου.

“Πνίγηκε” η Κέρκυρα

Δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρρους από λάσπη και όμβρια ύδατα πλημμύρισαν σπίτια στην Κέρκυρα. Η πυροσβεστική απεγκλώβισε έναν οδηγό το αυτοκίνητο του οποίου παρασύρθηκε από ρέμα στα Μωραίτικα, κι έναν ηλικιωμένο από το πλημμυρισμένο σπίτι του.

Επιπλέον χρειάστηκε η άμεση άντληση νερών από πέντε μονοκατοικίες, καθώς και η κοπή πολλών σπασμένων δέντρων στο Μεσογγί και στα Μωραίτικα.

Καταρρακτώδης βροχή στην Αχαΐα και την Ηλεία
πλημμύρα - κακοκαιρία - Πάτρα

Χωμάτινοι όγκοι “σκέπασαν” την παλαιά εθνική οδό στο ύψος του Αγίου Βασιλείου, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης και των ισχυρών ανέμων.

Δέντρα έπεσαν στη νέα εθνική οδό Πατρών - Πύργου στο ύψος του Λάππα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας . Στην οδό Φιλοποίμενος στην Πάτρα στο ύψος της Κανακάρη σημειώθηκε πτώση υλικών με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Πλημμύρες και διακοπές ρεύματος στο Αγρίνιο

Στο σκοτάδι “βυθίστηκαν” πολλές περιοχές του Αγρινίου λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου, έχει ήδη δεχθεί πολλές τηλεφωνικές κλήσεις για πτώσεις δένδρων και άντληση υδάτων.

Τα προβλήματα από την κακοκαιρία είναι μεγαλύτερα εκτός Αγρινίου, αφού λόγω πτώσης δένδρων στο 91ο χλμ Αγρινίου – Ιωαννίνων η κυκλοφορία διεξάγονταν μόνο από το ένα ρεύμα και εκ περιτροπής .

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα