Φόβοι για επιθέσεις του μανιακού δολοφόνου της Αγραφιώτου

Προτεραιότητα αποτελεί για τους Αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής η εξιχνίαση του ειδεχθούς εγκλήματος της 69χρονης Ελευθερίας Αγραφιώτου, και πλέον στο “μικροσκόπιο” των έμπειρων Αξιωματικών της Υπηρεσίας μπαίνουν ακόμα και σποραδικές επιθέσεις σεξουαλικού χαρακτήρα, που σημειώνονται σε περιοχές της Αττικής.

ΕΛ.ΑΣ.: Έψαχνε τυχαίο θύμα!

Έπειτα από την ολοκλήρωση του διευρυμένου κύκλου καταθέσεων από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του θύματος, πλέον οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι πως το έγκλημα στο δεύτερο υπόγειο πάρκινγκ του Σούπερ Μάρκετ στο Μαρούσι όπου και είχε βρεθεί το πτώμα της άτυχης γυναίκας, διεπράχθη από άτομο μανιακό που έψαχνε εκείνη την ημέρα ένα τυχαίο θύμα.

Για το λόγο αυτό και επειδή τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί είναι λιγοστά, ερευνούν πλέον ενδελεχώς σποραδικές επιθέσεις με σεξουαλικό κίνητρο που σημειώνονται σε βάρος γυναικών στα Δυτικά προάστια της Αττικής, αλλά και σε περιοχές του Πειραιά.

Το νέο περιστατικό που σήμανε συναγερμό

Μάλιστα ένα συγκεκριμένο περιστατικό που σημειώθηκε στην οδό Κλεισθένους στο κέντρο του Πειραιά συγκεντρώνει το απόλυτο ενδιαφέρων των έμπειρων Αστυνομικών λόγο των ιδιαίτερων κινήσεων του δράστη.

Μόλις βρέθηκε η 26χρονη στο έδαφος, ο επίδοξος βιαστής προσπάθησε να την σύρει απο τα πόδια σε κοντινό απόμερο σημείο, ενώ παράλληλα έκανε κινήσεις για να της κατεβάσει τα ρούχα

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από τέσσερις ημέρες, βραδυνές ώρες, μια κοπέλα 26 ετών περπατούσε ανυποψίαστη στην οδό Κλεισθένους όταν της επιτέθηκε από πίσω ένας άγνωστος άνδρας και προσπάθησε να την ρίξει στο έδαφος.

Αμέσως μόλις βρέθηκε η 26χρονη στο έδαφος, ο επίδοξος βιαστής προσπάθησε να την σύρει απο τα πόδια σε κοντινό απόμερο σημείο, ενώ παράλληλα έκανε κινήσεις για να της κατεβάσει τα ρούχα.

Η κοπέλα παρά το πρώτο σοκ κατάφερε να επιστρατεύσει την ψυχραιμία της, να βάλει τις φωνές και παράλληλα να αντισταθεί στης προθέσεις του επίδοξου βιαστή.

Λόγω της αντίδρασής της αλλά και επειδή έβαλε τις φωνές, η 26χρονη κοπέλα κατάφερε να σωθεί από τον βιαστή, καθώς περαστικοί αλλά και κάτοικοι της περιοχής έτρεξαν να δουν τη συμβαίνει στο σκοτεινό απόμερο σημείο, με αποτέλεσμα ο άγνωστος επίδοξος βιαστής να το βάλει στα πόδια.

Άλλες δυο επιθέσεις είχαν σημειωθεί σε διάστημα δυο εβδομάδων στα Δυτικά Προάστια της Αττικής, πλην όμως δεν είχαν τα ίδια χαρακτηριστικά καθώς οι δράστες προέβησαν σε θωπείες σε βάρος των θυμάτων τους.

Οι ομοιότητες

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας όπως είχε αποκαλύψει πρόσφατα το newsit.gr, προσανατολίζονται πια στο ενδεχόμενο του μανιακού δολοφόνου που είχε στήσει καρτέρι στο υπόγειο πάρκινγκ του Σούπερ Μάρκετ στο Μαρούσι, περιμένοντας ένα τυχαίο άτομο που τελικά ήταν η άτυχη Ελευθερία Αγραφιώτου.

Δηλαδή αναζητούν πλέον έναν μανιακό με συγκεκριμένο προφίλ, το οποίο σκιαγράφησαν οι ειδικοί ψυχολόγοι που συνεργάζονται με τις Αρχές Ασφαλείας. Το γεγονός πως μετά την άγρια δολοφονία της 69χρονης, δεν σημειώθηκε επί μήνες παρόμοια επίθεση, δεν σημαίνει πως ο μανιακός σταμάτησε να αναζητά θύματα:

“...Ίσως η επίθεση στην 69χρονη αλλά και το αιματηρό αποτέλεσμα να άλλαξαν την μανία του δράστη και να πέρασε σε άλλες μορφές επιθέσεων, με δεδομένο το γεγονός της μεγάλης έκτασης που έλαβε η υπόθεση στα ΜΜΕ”, λέει με νόημα στo newsit.gr, αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

Η επίθεση στην 26χρονη κοπέλα στον Πειραιά, έχει παράλληλα ομοιότητες με την επίθεση που δέχθηκε η Ελευθερία Αγραφιώτου. Συγκεκριμένα το γεγονός πως προσπάθησε να ρίξει την κοπέλα στο έδαφος, και παράλληλα να της βγάλει τα ρούχα και κυρίως η κίνησή του να την σύρει σε απόμερο κοντινό σημείο, αν μη τι άλλο έχει πολλές ομοιότητες με τις πρώτες κινήσεις του δράστη στο υπόγειο γκαράζ του Σούπερ Μάρκετ στο Μαρούσι, όπου βρήκε φρικτό θάνατο η 69χρονη γυναίκα.

Κι αυτό διότι και σε αυτή την περίπτωση ο δράστης προσπάθησε να ρίξει στο έδαφος την Ε. Αγραφιώτου και στην συνέχεια να την σύρει από τα πόδια στο τρίτο και εγκαταλελειμμένο υπόγειο του κτηρίου όπου και την σκότωσε αφού πρώτα της έβγαλε το εσώρουχο.

newsit


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα