Υπόθεση Μπεν: Το ειδικό κλιμάκιο εγκαταλείπει το χώρο των ανασκαφών - Βίντεο

Εσπευσμένα εγκαταλείπει το χώρο των ανασκαφών το ειδικό κλιμάκιο των βρετανών αστυνομικών που αναζητά τα ίχνη του μικρού Μπεν Νίνταμ στην Κω, προκειμένου, όπως έγινε γνωστό, να ξεκινήσουν έρευνες σε ένα άγνωστο μέχρι σήμερα σημείο, ενάμισι περίπου χιλιόμετρο από το χώρο που εξέταζαν έως τώρα.

Η νέα περιοχή στην οποία θα διεξαχθούν ανασκαφές για πρώτη φορά, επιλέχθηκε έπειτα από ανώνυμη πληροφορία που γνωστοποιήθηκε στην αστυνομία τον Ιούνιο του 2016, βάσει της οποίας «ο οδηγός εκσκαφέα Κωνσταντίνος Μπάρκας υποπτεύεται ότι είχε ξεφορτώσει μπάζα την περίοδο που ο 21 μηνών Μπεν είχε εξαφανισθεί».

Ο επικεφαλής της ομάδας των ερευνών Ντετέκτιβ Τζον Κάζινς, δήλωσε σχετικά στη βρετανική εφημερίδα Mirror: «Έχουν ήδη γίνει προετοιμάσεις για να ξεκινήσουν άμεσα οι έρευνες στην περιοχή και αναμένεται να διαρκέσουν μερικές ημέρες. Ενημερωθήκαμε για τη άγνωστη αυτή τοποθεσία μόλις εφέτος τον Ιούνιο».

Ο ίδιος αρνήθηκε να δηλώσει βάσει ποιου ή πως η αστυνομία του Σάουθ Γιόρκσαϊρ έφθασε σε αυτήν την πληροφορία.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Daily Mirror, ένας φίλος του χειριστή οικοδομικών οχημάτων, Κωνσταντίνου Μπάρκα, γνωστός και ως Ντίνος, ισχυρίστηκε στην αστυνομία ότι ο κ. Μπάρκας μάλλον ήταν υπεύθυνος για το θάνατο του Μπεν.

Ο ίδιος ο κ. Μπάρκας -ο οποίος έχει πλέον πεθάνει από καρκίνο του στομάχου- εμφανίσθηκε το 2012 στις αστυνομικές Αρχές δηλώνοντας ότι μπορεί να ευθύνεται για το θάνατο του παιδιού, θάβοντας το κάτω από μπάζα κατά τη διάρκεια εργασιών εκσκαφής σε αγροικία του νησιού.

Ο ανώνυμος μάρτυρας θυμάται ότι είχε δει τον κ. Μπάρκα «ιδρωμένο και φοβισμένο» κατά την επιστροφή του από το αστυνομικό τμήμα την επόμενη ημέρα της εξαφάνισης του παιδιού, καθώς είχε ανακριθεί από έλληνες αστυνομικούς για την πιθανότητα ενός ατυχήματος.

Οι έρευνες δεν έχουν καταλήξει ακόμη κατά πόσον ο κ. Μπάρκας γνώριζε ότι είχε σκοτώσει το παιδί και αν είχε υπάρξει προσπάθεια «κουκουλώματος» της αλήθειας μεταξύ των φίλων του προκειμένου να τον προστατεύσουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο μικρός είχε βρεθεί στην περιοχή, απ’ όπου εξαφανίσθηκε, μαζί με τη γιαγιά του κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον παππού του Έντι, ο οποίος συμμετείχε σε εργασίες ανακαίνισης κτηρίου.

 

newsbomb

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα