Πρόεδρος του ΣτΕ: Δεν χειραγωγείται η δικαιοσύνη

Απαντήσεις στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τις τηλεοπτικές άδειες έδωσε ο Πρόεδρος του ΣτΕ, Νίκος Σακελλαρίου, οποίος έστειλε και ένα μήνυμα για τις παραιτήσεις των δύο αντιπροέδρων, μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους προέδρους των Ανώτατων Δικαστηρίων.

Αρχικά, στους δημοσιογράφους μίλησε η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, η οποία δήλωσε ικανοποιημένη από τη συνάντηση και τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού

«Θα σας πω δύο λόγια και αυτά είναι τα οποία θα πρέπει να ακούσετε», δήλωσε ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Νίκος Σακελλαρίου και συνέχισε: «Το Δικαστήριο και οι δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν χειραγωγούνται από τους διαδίκους. Ούτε χρησιμοποιούνται ως όχημα ικανοποιήσεως πολιτικών επιδιώξεων.

Ο κ.Σακελλαρίου, ερωτώμενος για τις τηλεοπτικές άδειες και τις παραιτήσεις των δύο αντιπροέδρων, ανέφερε: «Όσοι επιχειρούν να διαταράξουν αυτό το κλίμα ενότητας και ηρεμίας το οποίο επικρατεί στο δικαστήριο, προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία στη Δικαιοσύνη και την βλάπτουν καίρια σε μία καίριας σημασίας χρονική περίοδο για την πατρίδα μας».

«Αυτή τη στιγμή η υπόθεση των τηλεοπτικών μέσων δεν είναι η μόνη υπόθεση  που έχει να δικάσει το δικαστήριο. Είναι μία σοβαρή υπόθεση», τόνισε ο πρόεδρος του ΣτΕ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα