Τι λέει ο Δήμος Αθηναίων για τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας για χρέος 599 ευρώ

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνει πλέον η οργή για τους πλειστηριασμούς με αποτέλεσμα πολίτες να μπαίνουν σε δικαστήρια και να διακόπτουν τις διαδικασίες, δίχως να διστάζουν να συγκρουστούν με τα ΜΑΤ.

Μετά την Θεσσαλονίκη ένταση επικράτησε και στα Ειρηνοδικεία Αθηνών και Περιστερίου.

Στο Περιστέρι ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν τρεις πλειστηριασμοί, μιας πρώτης κατοικίας και δύο καταστημάτων. Έξω από το Ειρηνοδικείο είχαν συγκεντρωθεί τουλάχιστον 25 άτομα που δεν επέτρεψαν την είσοδο των συμβολαιογράφων εντός του κτιρίου και έτσι η διαδικασία αναβλήθηκε.

Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας είχαν προγραμματισθεί να βγουν στο σφυρί τρία διαμερίσματα, που είναι πρώτες κατοικίες. Και εκεί συγκεντρώθηκε κόσμος με αποτέλεσμα η διαδικασία να αναβληθεί.

Σε πλειστηριασμό βγήκε πρώτη κατοικία για χρέη 599 ευρώ προς το δήμο Αθηναίων, σύμφωνα με τον δικηγόρο Δημήτρη Αναστασόπουλο. Ο δικηγόρος ανέφερε στο Star ότι στην οφειλή περιλαμβάνονται τέλη στάθμευσης και ΤΑΠ.

Από την πλευρά του ο Δήμος Αθηναίων αναφέρει πως: «Τα όσα αναφέρονται σε τηλεοπτικά ρεπορτάζ, περί εκτέλεσης πλειστηριασμού κατοικίας από τον δήμο Αθηναίων, είναι εντελώς ανακριβή.

Ο δήμος Αθηναίων, προβαίνει σε κινήσεις στις οποίες υποχρεούται από τον Κώδικα Είσπραξης  Δημοσίων Εσόδων και οι πολίτες προσέρχονται για ρύθμιση των οφειλών τους».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα