Εξελίξεις στις έρευνες για τον μικρό Μπέν: Κλήθηκε για εξηγήσεις ο παππούς του

Οι έρευνες στο επίμαχο χωράφι που έπαιζε το 1991 ο μικρός Μπεν συνεχίζονται και καθημερινά γίνεται ενημέρωση για τα στοιχεία και τα νέα δεδομένα της υπόθεσης.

Κατεδαφίστηκε το δωμάτιο που είχε χτιστεί μετά από την εξαφάνιση του μικρού Μπεν το 1991 και πλεόν οι Αγγλοι ερευνητές πιστεύουν πως σε εκείνο τον χώρο θα βρουν τα στοιχεία που ψάχνουν.

Μέσα σε 25 λεπτά, όπως μεταδίδει η Mirror, η μπουλντόζα γκρέμισε το επιπλέον αυτό δωμάτιο, προκαλώντας μάλιστα κάποιες ζημιές στην κύρια αγροικία, οι οποίες ωστόσο δεν θα είναι δύσκολο να επιδιορθωθούν.

Ο επικεφαλής της έρευνας Τζον Κάζινς εκτιμά ότι στο έδαφος κάτω από αυτό το δωμάτιο ίσως να υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου με την εξαφάνιση του Μπεν, που χάθηκε ενώ έπαιζε πριν από 25 χρόνια.

Ο ίδιος ευχαρίστησε τους ιδιοκτήτες του σπιτιού που έδωσαν την άδεια για την κατεδάφιση, λέγοντας πως «ήταν μια δύσκολη απόφαση γι’ αυτούς». Και συμπλήρωσε πως τώρα «θέλουμε να καθαρίσουμε το έδαφος γύρω από το γκρεμισμένο κτίσμα, προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι δεν χάσαμε κάποια ευκαιρία να βρούμε τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε».

Στο μεταξύ, στην Κω και συγκεκριμένα στο χωράφι όπου γίνονται τις τελευταίες οχτώ ημέρες έρευνες προκειμένου να δοθεί λύση στο μυστήριο της εξαφάνισης του Μπεν θα βρεθεί ο παππούς του, νωρίς σήμερα το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς ζήτησε από τον 68χρονο Eddie, να μεταβεί στο σημείο όπου πριν από 25 χρόνια βρισκόταν μαζί με τον εγγονό του προκειμένου να του θέσει κάποια συγκεκριμένα ερωτήματα που ίσως βοηθήσουν στις ανασκαφές που κάνει το βρετανικό κλιμάκιο.

Οι Βρετανοί ερευνητές δεν θέλησαν να ανακοινώσουν αν βρέθηκε κάτι σε εκείνο το σημείο, αλλά αρκέστηκαν να πουν στους δημοσιογράφους πως ο Έντι Νίνταμ, κλήθηκε για να εξηγήσει πότε ακριβώς και γιατί επέκτεινε το σπίτι της αγροικίας, με ακόμη ένα δωμάτιο.


Η μητέρα του Μπεν, Κέρι Νίνταμ, σε δηλώσεις της στη βρετανική τηλεόραση, είπε: «Ολο αυτό θα μπορούσε να έχει τελειώσει εδώ και 25 χρόνια. Θα μπορούσα να θρηνήσω για τον γιο μου. Ποτέ δεν ξεχνάς το παιδί σου, αλλά τουλάχιστον θα ήξερα πού είναι. Θα μπορούσα να κάνω κάτι στη ζωή μου. Αντίθετα, έζησα μια ζωή στην αναμονή, χωρίς να μπορώ να κάνω κάτι ή να επικεντρωθώ σε κάτι. Ζω αυτόν τον εφιάλτη -που θα μπορούσε να έχει τελειώσει πριν από 25 χρόνια. Πιθανότατα θα μπορούσα να τον συγχωρήσω τότε (σ.σ.: εννοεί τον χειριστή του εκσκαφέα). Τώρα, όμως, όχι».
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα