Κιλκίς: Συνελήφθησαν λαθρέμποροι τσιγάρων και καπνού

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, αστυνομικοί της Ομάδας Ασφάλειας Παιονίας και της Ομάδας Ασφάλειας Δοϊράνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, συνέλαβαν 2 άτομα που δραστηριοποιούνταν στην εμπορίααδασμολόγητωντσιγάρων και καπνού.

Πρόκειται για 2 άνδρες ηλικίας 48 και 54 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για παράβαση της Νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι από τους αστυνομικούς να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Ευζώνων στο ύψος του Πολύκαστρου Κιλκίς και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν σε διάφορα σημεία του οχήματος: 184 πακέτα τσιγάρων και 51 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 1 κιλό και 205 γραμμάρια καπνού, 660 πακέτα τσιγάρων και 178 πακέτα καπνού που περιείχαν συνολικά 5 κιλά και 580 γραμμάρια καπνού, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του ελληνικού Δημοσίου και κατείχαν από κοινού.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πολυκάστρου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς, ενώ οι παραπάνω αδασμολόγητες κατασχεθείσες ποσότητες τσιγάρων και καπνού, θα αποσταλούν στις αρμόδιες Αρχές, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

seleo

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα