Ανατροπή στην υπόθεση της μικρής Άννυ: Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις

Συνεχίζουν να σοκάρουν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως για την υπόθεση της 4χρονης Άννυς.

Αντίθετη άποψη από τον Προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη εξέφρασε στην κατάθεση του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ο ιατροδικαστής κ. Δημήτρης Γαλεντέρης, ο οποίος απέκλεισε τον τεμαχισμό της μικρής Άννυ εν ζωή. Σε έκθεση που συνέταξε ο μάρτυρας και που κλήθηκε στο δικαστήριο από την υπεράσπιση του πατέρα της μικρής Άννυ, Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ, εκτιμά ότι το μικρό κορίτσι πέθανε από παθολογικά αίτια , ενδεχομένως να πήρε και ναρκωτικά και πως δεν βρίσκονταν στη ζωή όταν τεμαχίστηκε.

Ο κ. Γαλεντέρης υποστήριξε πως κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα από εμετό που εντοπίστηκε σε κουβέρτα, ενώ, επιπλέον υποστήριξε πως βρέθηκαν λίγες κηλίδες αίματος στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα, όχι πολύ ψηλά στον τοίχο του σπιτιού, όπως αντίθετα υποστήριξαν οι ειδικοί πραγματογνώμονες που προηγήθηκαν .

"Σηκώνω τα χέρια ψηλά...δεν έχω να σας ρωτήσω κάτι άλλο..."είπε η εισαγγελέας της έδρας αντιδρώντας στις ισχυρισμούς του μάρτυρα ότι οι κηλίδες αίματος που εντοπίστηκαν στους τοίχους του διαμερίσματος - σφαγείου επί της Μιχαήλ Βόδα, ήταν σε ύψος κάτω του ενός μέτρου. "Οι άλλοι μάρτυρες εδώ μας είπαν ότι οι κηλίδες ήταν άνω του ενός μέτρου" συμπλήρωσε η εισαγγελέας.

Ο ιατροδικαστής άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η Άννυ να πήρε ναρκωτικά που υπήρχαν στο σπίτι - ο κατηγορούμενος πατέρας της ήταν χρήστης- και εξ' αυτού του λόγου να έκανε εμετό πάνω στη κουβέρτα.

Εισαγγελέας: Ποια ευρήματα σας οδήγησαν σε αυτό το συμπέρασμα; Κάνετε άλματα, κάνετε υπερβάσεις. Έχετε βγάλει την απόφασή σας, εμείς να πάμε σπίτι μας δηλαδή....

Μάρτυρας: Έλαβα υπόψη μου τα στοιχεία. Ότι λέει ο κατηγορούμενος (σ.σ. ο πατέρας της Άννυ) το λαμβάνετε ως δεδομένο για να καταλήξει σε επιστημονικό συμπέρασμα; Ποια είναι τα αντικειμενικά στοιχεία που είχατε;

Μάρτυρας: Βρήκα στοιχεία που με οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η Άννυ δεν πέθανε με βίαιο τρόπο, υπάρχει η κουβέρτα βρέθηκε εμετός..

Νωρίτερα, στο δικαστήριο κατέθεσε ο Διοικητής του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) κ. Ανδρέας Καραμπίνης, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο μετά το θάνατο της μικρής να έγινε εμπορία των οργάνων της. "Στην Ελλάδα δεν υπάρχει δικογραφία για εμπορία οργάνων" είπε ο μάρτυρας.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ακόμη σήμερα η κ. Αλεξάνδρα Λόλη, πραγματογνώμονας της ΕΛ.ΑΣ. η οποία επισκέφθηκε το διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα για να συλλέξει στοιχεία, στο πλαίσιο της προανάκρισης που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Πρόεδρος: Η επιλογή των σημείων από το διαμέρισμα πως έγινε;

Μάρτυρας: Το διαμέρισμα ψάχθηκε σπιθαμή προς σπιθαμή πρώτα με γυμνό οφθαλμό...Υπήρχαν αρκετές κηλίδες αίματος σε πλακάκια δαπέδου, κ.ά.

Πρόεδρος: Σε τοίχο δια γυμνού οφθαλμού είδατε κάτι;

Μάρτυρας: Νομίζω πως όχι.

Η κ. Λόλη ανέφερε επίσης στην κατάθεσή της ότι στην τρίτη φάση της έρευνας εντοπίστηκε"μη ορατό λανθάνων αίμα" Οι πιο πολλές κηλίδες ήταν σε ραφιέρες που βρίσκονταν αντικριστά μέσα στο διαμέρισμα, είπε η ίδια.

Πρόεδρος: Αν είχε καθαριστεί ένας τοίχος με χλωρίνη, τι ποσοστό επιτυχίας θα είχατε να εντοπίσετε υλικό;

Μάρτυρας: Το μέσο που χρησιμοποιούμε είναι πολύ ισχυρό και μπορεί να αποκαλύψει πολύ μικρές κηλίδες αίματος...Υπήρχαν σημεία που φαίνονταν καθαρισμός και σημεία που δεν υπήρχε καθαρισμός. Αν γίνει προσπάθεια καθαρισμού μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα της έρευνάς μας. Εξαρτάται πόσο επιμελής είναι αυτός που καθαρίζει, πάντα όμως κάτι μένει.

Πρόεδρος: Θυμάστε ποια σημεία φαίνονταν να έχουν καθαριστεί;

Μάρτυρας: Η κουζίνα ήταν πολύ καλά καθαρισμένη, στο χολ υπήρχαν προσπάθειες καθαρισμού. Δεν μπορώ να πω, ωστόσο, με βεβαιότητα ποια σημεία έχουν καθαριστεί.

Η κ. Λόλη ανέφερε στην κατάθεσή της πως οι κηλίδες αίματος εντοπίστηκαν σε ύψος άνω του ενός μέτρου στον τοίχο του διαμερίσματος ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση της έδρας, τόνισε ότι δεν αποτελεί κομμάτι της δουλειάς να εκτιμήσει αν ο τεμαχισμός του κοριτσιού έγινε εν ζωή.

Υπάρχει ένοχο μυστικό που κρύβει καλά ο πατέρας

Πιστεύω ότι ο Νικολάι κάτι έκανε στην Αννυ όταν έμειναν μόνοι στο δωμάτιο» είπε αινιγματικά ο πατέρας «Χάνιμπαλ» στον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννη Παπαδάτο, ο οποίος τον εξέτασε στις 14 Σεπτεμβρίου 2015.

Ο καθηγητής Ψυχιατρικής Γιάννης ΠαπαδάτοςΟπως αποκαλύπτει η «Espresso», ο κ. Παπαδάτος κάνει λόγο για κώδικα σιωπής (που, πάντως, ενδέχεται να «σπάσει» στις απολογίες των κατηγορουμένων μέσα στην εβδομάδα), επισημαίνοντας στην έκθεση ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης που συνέταξε για τον Σάββα (Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ):

«Υπάρχει πέπλο απόλυτης σιωπής για την ακριβή ώρα και τον τρόπο θανάτου της Αννυ». Αυτό επανέλαβε ο επιστήμονας και στην κατάθεσή του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας την περασμένη εβδομάδα, παγώνοντας το ακροατήριο όταν μίλησε για την πιθανότητα σεξουαλικής κακοποίησης της άτυχης μικρούλας!

Ενοχο μυστικό

Ο καθηγητής Ψυχιατρικής εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι υπάρχει ένοχο μυστικό που κρύβει καλά ο πατέρας «Χάνιμπαλ» σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου της.

«Δεν πιστεύω ότι ο Σάββας είχε προμελετήσει το έγκλημα. Πιστεύω πως κάτι έγινε και δεν μας το λένε. Δεν είναι η προσωπικότητα που θα έκανε κάτι τέτοιο» ανέφερε ο κ. Παπαδάτος, πιθανολογώντας ότι ενδεχομένως να πρόκειται για «κάτι σεξουαλικού τύπου, που κρύβεται».

Αντίστοιχα, στη συγκλονιστική έκθεση ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για τον 28χρονο τονίζει:

«Είναι προφανές ότι η μη αναφορά στην ώρα και στον τρόπο θανάτου της ανήλικης δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα ψυχικής διαταραχής, διατάραξης συνείδησης ή λήψης ναρκωτικών ουσιών. Διότι σε όλες αυτές τις περιπτώσεις θα υπήρχαν μνημονικές καταγραφές, έστω και αλλοιωμένες. Επομένως, η μη αναφορά στα συμβάντα θανάτου της ανήλικης από τον κατηγορούμενο είναι ερμηνεύσιμη μόνο στο πλαίσιο επιλογής απόκρυψης γεγονότων και ανάλογης υπεράσπισης του εαυτού του».

Ο 28χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία και τον τεμαχισμό της Αννυ, απαντώντας στα ερωτήματα του ψυχιάτρου-πραγματογνώμονα, «δείχνει» προς την πλευρά του 30χρονου Νικολάι, λέγοντας ξεκάθαρα «πιστεύω πως κάτι έκανε στο παιδί» όταν εκείνος ήταν στην τουαλέτα και την κουζίνα.

Ερώτηση: «Ησουν μόνος στο σπίτι;»

Απάντηση: «Κατά τις 12 ήρθε ο φίλος μου ο Νικολάι και κάθισε μέχρι τη 1.30 με 2.00».

Ερώτηση: «Εμεινε μόνος του ο φίλος στο δωμάτιο;»

Απάντηση: «Ναι, όταν πήγαινα τουαλέτα».

Ερώτηση: «Ηταν πολλή ώρα;»

Απάντηση: «Ναι, μπορεί δέκα λεπτά».

Ερώτηση: «Λες να της έκανε κάτι;»

Απάντηση: «Πιστεύω ότι κάτι έκανε».

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο «Χάνιμπαλ» λέει πως φοβόταν τον Νικολάι, χαρακτηρίζοντάς τον «αλεπού» που τρυπώνει στο μυαλό των άλλων!

Ερώτηση: «Πού έμενε ο Νικολάι;»

Απάντηση: «Εμενε στο σπίτι μου. Η γυναίκα μου δεν τον ήθελε».

Ερώτηση: «Γιατί;»

Απάντηση: «Μας κράτησε λεφτά που είχαμε για την παραδουλεύτρα».

Ερώτηση: «Τον φοβόσουν;»

Απάντηση: «Ναι, μπορεί να μπει μέσα στο μυαλό του άλλου. Είναι σαν αλεπού!»

Ερώτηση: «Μήπως έκανες εσύ κάτι για τον θάνατο του παιδιού;»

Απάντηση: «Γιατί να το κάνω; Ολα ήταν μια χαρά. Είχα γυναίκα, είχα λεφτά».

Ερώτηση: «Στη γυναίκα σου τι θα έλεγες;»

Απάντηση: «Οτι χάθηκε».

Εκ διαμέτρου αντίθετες εκδοχές

Ο Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ στις επίμονες ερωτήσεις του ψυχιάτρου για το πώς έφυγε από τη ζωή η κόρη του φαίνεται ότι βρίσκεται σε παράκρουση (!), δίνοντας εκδοχές εκ διαμέτρου αντίθετες, αφήνοντας από τη μία ανοικτό το ενδεχόμενο να ευθύνεται «άλλος» -εννοώντας προφανώς τον Νικολάι- και λέγοντας από την άλλη ότι η Αννυ πέθανε από τη στενοχώρια της!

Ερώτηση: «Πώς εξηγείς τον θάνατο της μικρής;»

Απάντηση: «Πιστεύω ότι πέθανε επειδή της έλειπαν ο παππούς και η γιαγιά».

Ερώτηση: «Από στενοχώρια πέθανε;»

Απάντηση: «Ναι, έκλαιγε για τη γιαγιά πολλές μέρες. Μπορεί να το έκανε κάποιος άλλος».

Ερώτηση: «Πώς να το έκανε κάποιος άλλος;»

Απάντηση: «Πήγαινα στην κουζίνα για δέκα λεπτά».

Ερώτηση: «Πώς έγινε;»

Απάντηση: «Δεν ξέρω. Αν ήξερα, δεν θα ήμουν εδώ».

Ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, περιύβριση νεκρού και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία δεν διστάζει ενώπιον του ψυχιάτρου να περιγράψει τις συνθήκες τεμαχισμού της Αννυ.

Αναφέρε κυνικά: «Καταλάβαινα τι γινόταν, αλλά σκεφτόμουν “αυτό που άρχισα πρέπει να το τελειώσω”».

Στην απολογία του ο Σάββας έχει πει ότι αφαίρεσε τα γεννητικά όργανα της κόρης του γιατί δεν μπορούσε να τα βλέπει, ενώ στην εξέτασή του από τον ψυχίατρο είπε: «Επιασα το κεφάλι της και (...) για να μη βλέπω ότι είναι κόρη μου».

Τι  κατάθεσε  στο δικαστήριο , η μητέρα του κατηγορούμενου Νασιφ Αχμέντοφ ή Νικολάι:

«Ο Σάββας του είπε, μετά το Πάσχα, ότι είχε τεμαχίσει το παιδί. Εγώ επέμενα να γυρίσει στην Βουλγαρία όταν μου είπε τι είχε γίνει», κατέθεσε η γυναίκα, υπογραμμίζοντας πως ο γιος της «πήγε μόνος του στις Βουλγαρικές αρχές για να βοηθήσει να προχωρήσει η υπόθεση».

Πρόεδρος: Είχε κάποια συμμετοχή ο γιος σας στον τεμαχισμό;

Μάρτυρας: Όχι, ούτε έχει δει κάτι, ούτε έχει κάνει κάτι.

Πρόεδρος: Γιατί τον παρακινήσατε να πάει στη Βουλγαρία;

Μάρτυρας: Για να πάει στην αστυνομία και να πει ότι έχει ακούσει.

Πρόεδρος: Γιατί να μην πάει στην ελληνική αστυνομία ;

Μάρτυρας: Γιατί δεν ήμασταν σίγουροι ότι αυτά αληθεύουν. Πώς να πάει στην ελληνική αστυνομία όταν δεν ξέρει καν καλά τη γλώσσα;

(...)

Ένορκος: Τι ακριβώς του είπε ο Σάββας;

Μάρτυρας: Ο Σάββας του είπε πως ξύπνησε και βρήκε το παιδί πεθαμένο και μετά έχει κάνει αυτό που έχει κάνει.

Ένορκος: Το περιέγραψε αναλυτικά;

Μάρτυρας: Μου έχει πει ότι το έχει τεμαχίσει

Ένορκος: Ότι δηλαδή βρήκε το παιδί νεκρό και μετά το έκοψε δεν έχει πει άλλες λεπτομέρειες;

Μάρτυρας: Εγώ δεν ξέρω τίποτα άλλο...

Η μάρτυρας κατέθεσε πως ο Νικολάι ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2004. «Έχει έρθει 4 ή 5 φορές. Κάθε φορά που ερχόταν ήμουν και εγώ εδώ, έβρισκε δουλειά και δούλευε. Όσο καιρό ήταν στην Ελλάδα εργαζόταν. Πάντα έβρισκε κάποια δουλειά. Σε κάποιο γυμναστήριο στο Μαρούσι, σε οικοδομή, μοίραζε φυλλάδια, σε συνεργείο καθαρισμού κ.α.».

Πρόεδρος: Όταν το 2015 ήρθε στην Ελλάδα που έμενε;

Μάρτυρας: Όταν ήρθε έμεινε σε εμένα 4 ημέρες και μετά ,δεν θυμάμαι ποια ημερομηνία, μου έφερε ένα φυλλάδιο με τηλέφωνα ενοικιαζόμενων δωματίων. Έτσι, πήρα τηλέφωνο την κ. Τάνια (σ.σ. ισχυρίζεται πως ο Νικολάι φιλοξενήθηκε σε δωμάτιο τις κρίσιμες ημέρες της δολοφονίας )και έμεινε στην Αχαρνών. Ήρθε στην Ελλάδα 14 Φεβρουαρίου και έφυγε για την Βουλγαρία στις 22 Απριλίου 2015.

Αναφερόμενη δε στη σχέση του γιου της με τους συγκατηγορουμένους του η γυναίκα είπε πως ήταν φιλική.

«Τον Σάββα τον είδα για πρώτη φορά εδώ στο δικαστήριο . Δεν ξέρω από πότε γνωρίζονται . Μου έχει πει ότι έχει μείνει στο σπίτι της Δημητρίνας και ότι η κοπέλα δούλευε. Εγώ δεν την γνωρίζω».

Πρόεδρος: Ξέρετε αν είχε πάει στη Μιχαήλ Βόδα; Έμενε εκεί;

Μάρτυρας: Ναι έχει μείνει εκεί απ’ ότι μου έχει πει.

Πρόεδρος: Με τι χρήματα ζούσε την τελευταία φορά που ήρθε στην Ελλάδα;

Μάρτυρας: Εγώ του έδινα και δεν είχε πολλά χρήματα

Πρόεδρος: Τις σεξουαλικές προτιμήσεις του γιου σας τις γνωρίζετε;

Μάρτυρας: Ο γιος μου από 15 χρόνων έχει φιλενάδες... Δεν είναι αυτό που λέτε. Είναι κανονικός άνδρας.

Πρόεδρος: Για την Άννυ ξέρετε να μας πείτε κάτι;

Μάρτυρας: Για τη μικρή Άννυ ήξερα πως στο σπίτι υπάρχει ένα μικρό παιδί και εγώ πολλές φορές που έπαιρνα τον Νικολάι τηλέφωνο και καταλάβαινα πως ήταν έξω μου έλεγε ότι «πήγα να αγοράσω μπανάνες στην Άννυ γιατί θέλει», «πάω να αγοράσω μακαρόνια για να φτιάξω για την Άννυ...». Μια φορά μου έδωσε τη μικρή και τη ρώτησα «πώς σε λένε, πόσο χρόνων είσαι;». Μια και μοναδική φορά ήταν αυτό, δεν θυμάμαι πότε.

Πρόεδρος: Ξέρετε πόσες φορές συνολικά είχε πάει για να μείνει στον Σάββα;

Μάρτυρας: Όχι.

Πρόεδρος: Ξέρετε αν ο Σάββας ήταν βίαιος με το παιδί;

Μάρτυρας: Όχι, αλλά μια φορά μου είπε πως η μικρή ήθελε να κοιμηθεί με το γιο μου και ο Σάββας δεν την άφησε γιατί, μάλλον, ζήλευε.

Πρόεδρος: Ο γιος σας έκανε χρήση ναρκωτικών;

Μάρτυρας: Δεν πιστεύω ότι ήταν χρήστης. Δεν το γνωρίζω.

«Μπαμπά εγώ αυτό δεν μπορώ να το έχω βάρος στη συνείδησή μου»

Ο πατέρας του Νικολάι, καταθέτοντας στο δικαστήριο, ισχυρίστηκε πως ο γιος του του εκμυστηρεύτηκε ότι ο Σάββας του ομολόγησε πως τεμάχισε το παιδί. «Μου είπε "μπαμπά εγώ αυτό δεν μπορώ να το έχω βάρος στη συνείδηση μου πάρε τον εισαγγελέα να μου πει τι θα κάνω"», είπε ο μάρτυρας αναφερόμενος στην ημέρα που ο γιος του τους αποκάλυψε το τρομερό μυστικό. «Είμαι σίγουρος πως δεν έχει σχέση με το έγκλημα, γιατί εγώ του είχα βγάλει διαβατήριο για να φύγει από τη Βουλγαρία, του είχα βρει και που θα πάει και εκείνος αρνήθηκε. Μου είπε "θα πάω να καθαρίσω το όνομα μου και το δικό σου". Έχει περάσει ακόμη και από το μηχάνημα ανίχνευσης αλήθειας», είπε και πρόσθεσε αναφερόμενος στον χαρακτήρα του κατηγορούμενου: «Ο Νικολάι έδινε δρόμο στο μυρμήγκι και δεν θα σκότωνε ούτε το φίδι. Έτσι, είμαι και εγώ και ο άλλος μου γιος».

Πρόεδρος: ο πρώτος κατηγορούμενος του είπε ότι σκότωσε το παιδί ή ότι το τεμάχισε;

Μάρτυρας: Εγώ ήμουν μπροστά σε πολλές καταθέσεις του ποτέ δεν έχει πει πως ο Σάββας έχει σκοτώσει το παιδί. Ο Σάββας του είπε πως βρήκε πεθαμένο το παιδί, το έχει τεμαχίσει και το έχει πετάξει σε διαφορά σημεία στα σκουπίδια.

Πρόεδρος: Ανέφερε ότι το έχει σκοτώσει;

Μάρτυρας: Όχι

Πρόεδρος: Μήπως σας έχει αναφέρει ο γιος σας ότι ήταν στο σπίτι όταν το παιδί πέθανε;

Μάρτυρας: Όχι, μου έχει πει πως δεν ήταν εκεί.

Πρόεδρος: Είχε κάποια συμμετοχή στον τεμαχισμό;

Μάρτυρας: Θα είχε πάει στην αστυνομία αν συμμετείχε;

Πρόεδρος: Σας είπε πως βοήθησε στον καθαρισμό του χώρου;

Μάρτυρας: Όχι, δεν συμμετείχε . Είμαι σίγουρος γιατί εγώ του είχα βγάλει διαβατήριο για να φύγει από τη Βουλγαρία, του είχα βρει και που θα πάει και εκείνος αρνήθηκε. Μου είπε «θα πάω να καθαρίσω το όνομα μου και το δικό σου». Έχει περάσει ακόμη και από το μηχάνημα ανίχνευσης αλήθειας .

Πρόεδρος: Γνωρίζετε τις σεξουαλικές προτιμήσεις του γιου σας

Μάρτυρας: Έχει μια πολύ όμορφη φίλη από τη Βουλγαρία.

(...)

Συνήγορος υπεράσπισης (μητέρας Άννυ): Σας έχει πει ο γιος σας για μια κατσαρόλα που έβραζε;

Μάρτυρας: Μου έχει πει για μια κατσαρόλα που έβραζε αλλά νόμιζε πως έβραζε κάτι για τον σκύλο.

Υπεράσπιση: Γιατί ο γιος σας δεν ήρθε να καταθέσει ενώ τον ζητούσε η ανακρίτρια της υπόθεσης;

Μάρτυρας: Γιατί φοβόταν για τη ζωή του...

Υπεράσπιση: Γιατί δεν τον έβρισκαν στη Βουλγαρία.

Μάρτυρας: Γιατί δεν τον έψαχναν... Δεν κρυβόταν. Όταν τον συνέλαβαν εκείνος ήθελε να έρθει στην Ελλάδα εμείς δεν τον αφήναμε... Αν δεν είχαμε πει εμείς κάτι ακόμη θα έψαχναν για το παιδί.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο οπότε και αναμένεται να ξεκινήσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα