Υπόθεση Μπεν: Που ψάχνουν τώρα, το δωμάτιο που μπορεί να κρύβει το μυστικό

Στην κατεδάφιση του έξτρα δωματίου που είχε προστεθεί στο σπίτι όπου διέμενε  ο μικρός Μπεν και η οικογένεια του στην Κω προχώρησαν τα συνεργεία υπό την επίβλεψη των Βρετανών αστυνομικών που διενεργούν την έρευνα.

Ο επικεφαλής της έρευνας Τζον Κάζινς εκτιμά ότι στο έδαφος κάτω από αυτό το δωμάτιο ίσως να υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου με την εξαφάνιση του Μπεν, που χάθηκε ενώ έπαιζε πριν από 25 χρόνια.

Ο ίδιος ευχαρίστησε τους ιδιοκτήτες του σπιτιού που έδωσαν την άδεια για την κατεδάφιση, λέγοντας πως «ήταν μια δύσκολη απόφαση γι' αυτούς».

Και συμπλήρωσε πως τώρα «θέλουμε να καθαρίσουμε το έδαφος γύρω από το γκρεμισμένο κτίσμα, προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι δεν χάσαμε κάποια ευκαιρία να βρούμε τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε».

Οι  βρετανοί ερευνητές θεωρούν ότι ίσως ο Μπεν να σκοτώθηκε από ατύχημα κατά τη διάρκεια εκσκαφικών εργασιών που έκανε το 1991 ο Κωνσταντίνος Μπάρκας, ο οποίος πέθανε πέρυσι από κακρκίνο του στομάχου.

Σ ΄αυτή την εκδοχή φέρεται να τους οδηγεί μάρτυρας ο οποίος εμφανίστηκε και μετά από πολλά χρόνια αποφάσισε να πει όσα γνωρίζει.

Ο μάρτυρας αυτός φέρεται να πλησίασε τους Βρετανούς αστυνομικούς με διάθεση να παραθέσει στοιχεία και πληροφορίες για τον μικρό Μπεν. «Στην προσωπική επαφή που είχαμε μαζί του, έπειτα από δική του προσέγγιση, ο μάρτυρας κατάθεσε τι είχε συζητήσει με τον οδηγό του εκσκαφέα, Κωνσταντίνο Μπάρκα. Ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν παρών στο τραγικό περιστατικό, αλλά ο ίδιος ο δράστης του είχε διηγηθεί τι συνέβη εκείνη τη μοιραία ημέρα. Μας έχει υποδείξει συγκεκριμένα σημεία που θα έπρεπε να αναζητήσουμε τα ίχνη του Μπεν», εξηγεί αστυνομικός που μετέχει στις έρευνες.

«Είπε ότι επέλεξε να μιλήσει τώρα γιατί ήθελε η μητέρα του Μπεν να μάθει την αλήθεια. Το γεγονός ότι ο φερόμενος ως δράστης απεβίωσε πριν από έναν χρόνο φαίνεται να αποτέλεσε τον βασικό λόγο που ο μάρτυρας έσπασε τη σιωπή του τον περασμένο Μάιο», προσθέτει η ίδια πηγή.

Για διασυρμό μιλούν οι συγγενείς του Κ. Μπάρκα

Ωστόσο, οι συγγενείς του Κωνσταντίνου Μπάρκα αποκλείουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, κάνοντας μάλιστα λόγο για διασυρμό ενός ανθρώπου που δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Όπως λένε οι ίδιοι, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αλλά και οι Βρετανοί αστυνομικοί έδωσαν στη δημοσιότητα το όνομά του και τον φωτογραφίζουν σαν εγκληματία, χωρίς να είναι. Μάλιστα, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθούν δικαστικά και ζητούν να δημοσιοποιηθεί το όνομα του άγνωστου μέχρι τώρα μάρτυρα που κατέθεσε πως την επίμαχη μέρα της εξαφάνισης του μικρού Μπεν ο Κωνσταντίνος Μπάρκας ήταν ιδρωμένος και έτρεμε.

Ο γιος του, εξάλλου, δήλωσε κατηγορηματικά πως «τον μικρό Μπεν, δεν τον σκότωσε ο πατέρας μου. Θα το ήξερα»...

Οσο για τη μητέρα του Μπεν, την Κέρι Νίνταμ, ενημερώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πορεία των ερευνών, δηλώνοντας συγκλονισμένη από τις προσπάθειες αστυνομικών και εθελοντών.

 

 

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα