Καθίζηση σε πολυκατοικία από τα έργα του μετρό στη Θεσσαλονίκη

Ο μετροπόντικας που διανοίγει τη σήραγγα από τη Νέα Ελβετία προς τον σταθμό Πατρικίου στη Θεσσαλονίκη σταμάτησε, καθώς η πολυκατοικία που βρίσκεται στην οδό Παπαδάκη 3, όπου στεγάζεται και νηπιαγωγείο, έπαθε καθίζηση, που έφτασε τα 50 χιλιοστά, ενώ το όριο με βάση τη μελέτη έχει τεθεί στα 25. Μάλιστα, στο πεζοδρόμιο μπροστά από την πολυκατοικία δημιουργήθηκε και ρωγμή μήκους περίπου 20 μέτρων.

Το γεγονός έγινε αντιληπτό την Παρασκευή και από τότε καθημερινά γίνονται συσκέψεις, στη διάρκεια των οποίων αποφασίστηκε και η διακοπή της διάνοιξης της σήραγγας.

Από το βράδυ της Κυριακής σταμάτησαν οι εργασίες του μετροπόντικα στο συγκεκριμένο τμήμα. Οι υπεύθυνοι της «Αττικό Μετρό» ωστόσο διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Γίνονται συνεχώς συσκέψεις μετά τη μελέτη του προβλήματος που διαπιστώθηκε στο συγκεκριμένο σημείο.

Ομάδες μηχανικών της «Αττικό Μετρό» κάνουν συνεχείς μετρήσεις στατικότητας. Οι μετρήσεις γίνονται από μεγάλο δίκτυο αισθητήρων το οποίο έχει εγκατασταθεί σε όλη τη διαδρομή διάνοιξης που ακολουθούν οι μετροπόντικες.

ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ: Καμία ανησυχία

Σε ανακοίνωσή της η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, σχολιάζοντας δημοσιεύματα με αφορμή την καθίζηση πολυκατοικίας στην περιοχή της Βούλγαρη, επισημαίνει ότι δεν προκύπτει καμία ανησυχία για την ασφάλεια πολιτών και κτηρίων από την εκτέλεση των εργασιών του μετρό.

Επίσης διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την εξέλιξη του έργου καθεαυτού στην οποία δίδονται τέσσερις διευκρινίσεις:

  • Πρώτον, οι εργασίες του μετρό συνεχίζονται κανονικά και βάσει προγραμματισμού, τόσο στην κατασκευή των σταθμών, όσο και στη διάνοιξη των σηράγγων.
  • Δεύτερον, στη διάρκεια των εργασιών «λαμβάνονται όλες οι πρόνοιες και τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οικοδομών και των έργων υποδομής στην περιοχή επιρροής του έργου».
  • Τρίτον «τα όποια τεχνικά ζητήματα προκύπτουν αντιμετωπίζονται υπεύθυνα και σύμφωνα με τους κανόνες της επιστήμης και της τεχνικής από μεγάλη ομάδα έμπειρων μηχανικών και συμβούλων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • Τέταρτον, όλα τα δεδομένα παρακολουθούνται και αναλύονται και «καμία ανησυχία δεν προκύπτει ούτε για την εξέλιξη του έργου ούτε για την ασφάλεια των πολιτών και των κτηρίων».
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα