Η διαφορετική εκδοχή για τον θάνατο της Άννυ και η εμπορία οργάνων

Διαφορετική εκδοχή για τη δολοφονία της μικρής Άννυ έδωσε ο ιατροδικαστής κ. Δημήτρης Γαλεντέρης, καταθέτοντας σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο όπου συνεχίζεται η δίκη.

Σε έκθεση του εκτιμά ότι το μικρό κορίτσι πέθανε από παθολογικά αίτια - ίσως και να πήρε ηρωίνη - και δεν βρίσκονταν στη ζωή όταν τεμαχίστηκε.

Η κατάθεση του μάρτυρα, που κλήθηκε στο δικαστήριο από την υπεράσπιση του πατέρα της μικρής Άννυ, Στανισλάβ Μπακατζίεφ, αμφισβητήθηκε έντονα τόσο από την εισαγγελέα της έδρας όσο και από την υπεράσπιση. Ο κ. Γαλεντέρης υποστήριξε πως κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα από εμετό που εντοπίστηκε σε κουβέρτα, ένα εύρημα που, όπως είπε, δεν αξιοποιήθηκε μέχρι τώρα. Ακόμη, ανέφερε ότι βρέθηκαν λίγες κηλίδες αίματος στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα και όχι - σύμφωνα πάντα με τον ίδιο - πολύ ψηλά στον τοίχο του σπιτιού, όπως αντίθετα υποστήριξαν οι ειδικοί πραγματογνώμονες που προηγήθηκαν.

Η κατάθεση αυτή του ιατροδικαστική, έρχεται σε αντίθεση με τα όσα είχε υποστηρίξει στο δικαστήριο ο συνάδελφός του, προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης.

Σύμφωνα με την κατάθεση του κ. Καρακούκη, η μικρή τεμαχίστηκε ενώ βρίσκονταν εν ζωή και αυτό διότι στους τοίχους του σπιτιού εκτοξεύθηκαν κηλίδες αίματος ψηλά, κάτι που μαρτυρά ότι το παιδί βρίσκονταν στη ζωή όσο την τεμάχιζαν. Αν το θύμα δεν ήταν ζωντανό το αίμα θα λίμναζε στο πάτωμα. «Σε έναν άνθρωπο εν ζωή υπάρχει πίεση στο αίμα γι’ αυτό και εκτοξεύεται», είχε αναφέρει την περασμένη εβδομάδα στο δικαστήριο ο κ. Καρακούκης.

Ο κ. Γαλεντέρης υποστήριξε ότι το παιδί πέθανε από φυσιολογικά αίτια και δεν τεμαχίστηκε ζωντανό. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η 4χρονη να πήρε ναρκωτικά που υπήρχαν στο σπίτι καθώς ο κατηγορούμενος πατέρας της ήταν χρήστης, και γι’ αυτό τον λόγο έκανε εμετό πάνω στη κουβέρτα.

Δεν έγινε εμπορία οργάνων

Νωρίτερα, στο δικαστήριο κατέθεσε ο Διοικητής του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) κ. Ανδρέας Καραμπίνης, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο μετά το θάνατο της μικρής να έγινε εμπορία των οργάνων της.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ακόμη η κ. Αλεξάνδρα Λόλη, πραγματογνώμονας της ΕΛ.ΑΣ. η οποία επισκέφθηκε το διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα για να συλλέξει στοιχεία, στο πλαίσιο της προανάκρισης που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

enikos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα