Είχαν επιτεθεί και σε άλλες κοπέλες μέσα στο ΑΠΘ

Εντός του χώρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου φαίνεται πως δρούσαν οι τρεις συλληφθέντες μετανάστες που προχώρησαν σε ασελγείς πράξεις εις βάρος της 23χρονης το πρωί της Κυριακής.

Οι δράστες, δύο Σύροι και ένας Αφγανός, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ληστεία, βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση, το βράδυ του Σαββάτου είχαν αρπάξει τις τσάντες δύο γυναικών, πάλι μέσα στο ΑΠΘ, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε σε διαμέρισμα που είχε μισθώσει ένας εκ των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.077 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, χρηματικό ποσό και ρολόγια.

Όσον αφορά την επίθεση στην Πανεπιστημιούπολη κατηγορούνται ένας 17χρονος, ένας 20χρονος κι ένας 27χρονος, που σύμφωνα με την καταγγελία, λήστεψαν τους δύο νεαρούς και στη συνέχεια προέβησαν σε ασελγείς πράξεις εναντίον της κοπέλας.

Κατόπιν ερευνών οι τρεις παραπάνω, εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου κατά την αστυνομική έφοδο βρίσκονταν άλλοι τέσσερις αλλοδαποί, ενώ από τον ίδιο χώρο κατασχέθηκαν περίπου 2 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία φαίνεται ότι προορίζονταν για διακίνηση.

Την ίδια ώρα που η 23χρονη φοιτήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης έχει κλειστεί στον εαυτό της και προσπαθεί να ξεπεράσει τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα χέρια των τριών αδίστακτων μεταναστών, η εισαγγελική λειτουργός που τους… υποδέχθηκε στο γραφείο της τους άσκησε βαριές ποινικές διώξεις για τις αποτρόπαιες πράξεις στις οποίες προέβησαν.

Η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, Αργυρή Βαλούση, έδειξε αργά χθες το βράδυ στους συλληφθέντες την πόρτα του ανακριτή, παραπέμποντάς τους κατά περίπτωση με τις κακουργηματικές διώξεις για ομαδικό βιασμό, ληστεία, κατοχή και εμπορία ναρκωτικών και διακεκριμένες κλοπές.

Από τους επτά συλληφθέντες που έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας, μετά την καταγγελία της 23χρονης, οι τρεις κατηγορούνται για την επίθεση εναντίον της φοιτήτριας, ενώ οι υπόλοιποι σύμφωνα με τις έρευνες των αστυνομικών φαίνεται να είναι αναμεμειγμένοι σε διάφορες άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Η εισαγγελική λειτουργός, παρότι στη δικογραφία που έφτασε στα χέρια της είδε ότι δύο από τους κατηγουρούμενους είναι ανήλικοι, δεν «έσπασε» τη δικογραφία σε δύο σκέλη και τους παρέπεμψε όλους να απολογηθούν στον τέταρτο ανακριτή, από τον οποίο οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.

Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της επίθεσης

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η νεαρή κοπέλα οι τρεις αλλοδαποί λήστεψαν την ίδια και τον φίλο της ενώ κάθονταν στο υπαίθριο χώρο του ΑΠΘ μετά από φοιτητικό πάρτι που είχαν πάει στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, όπως ανέφερε στις αστυνομικές αρχές, οι δράστες προχώρησαν σε ασελγείς πράξεις εναντίον της. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κινήθηκαν αστραπιαία και έπειτα από «ντου» που πραγματοποίησαν σε διαμέρισμα συνέλαβαν τους τρεις δράστες αλλά κι ακόμα τέσσερα άτομα, καθώς στο σπίτι εντόπισαν και κατάσχεσαν περίπου δύο κιλά ακατέργαστης κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 5.670 ευρώ, που εκτιμάται ότι προέρχεται από εμπορία ναρκωτικών, δύο ζυγαριές ακριβείας, 11 κινητά τηλέφωνα και οκτώ κάρτες sim, όπως επίσης χρυσαφικά και κοσμήματα, η προέλευση των οποίων ερευνάται. Επίσης κατάσχεασαν αποδεικτικό μεταφοράς χρημάτων ύψους 3.550 ευρώ κι ένα πορτοφόλι που περιείχε προσωπικά έγγραφα ημεδαπού.

Κι αν όλα τα παραπάνω αποτελούν την απλή περιγραφή μιας εγκληματικής ενέργειας, τα όσα αφηγείται οικείο πρόσωπο των δύο παιδιών στο protothema.gr, προκαλούν ανατριχίλα και κόβουν την ανάσα. «Εμφανίστηκαν ξαφνικά και όρμησαν πάνω τους. Οι τρεις αλλοδαποί, κρατώντας στα χέρια τους μπουκάλια, τους απείλησαν, τους ζήτησαν χρήματα και μετά τους χτύπησαν. Το αγόρι κατάφερε να ξεφύγει και έτρεχε μέχρι να βρει την Αστυνομία. Η κοπέλα έμεινε πίσω και βασανίστηκε σεξουαλικά από τους μετανάστες, που πήραν στη συνέχεια και όσα χρήματα είχε μαζί της» μας λέει και συνεχίζοντας προσθέτει: «Η κοπέλα δεν κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια των αλλοδαπών, που δεν δίστασαν να προβούν σε ασελγείς πράξεις εις βάρος της».

Περιγράφοντας καρέ – καρέ τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε η 23χρονη κοπέλα στα χέρια των βασανιστών της, το φιλικό της πρόσωπο προχωρά σε μια ακόμα φρικιαστική λεπτομέρεια. «Είναι πολύ φοβισμένη και δεν θέλει να μιλάει σε κανέναν για όσα συνέβησαν. Αισθάνεται ντροπιασμένη και βιασμένη, γιατί μπορεί οι δράστες να μην κατάφεραν να διεισδύσουν, αλλά το γεγονός πως την εξανάγκασαν σε στοματικό σεξ είναι βιασμός».

Όταν ο φίλος της, που αναγκάστηκε να την αφήσει προκειμένου να αναζητήσει βοήθεια, γύρισε λίγα λεπτά αργότερα μαζί με τους αστυνομικούς, αντίκρισε την 23χρονη κοπέλα σε άθλια κατάσταση. Μαζί με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προσπάθησαν να τη συνεφέρουν από το σοκ που είχε υποστεί, ενώ τα δύο παιδιά πήγαν μαζί στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης προκειμένου να δώσουν κατάθεση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα