Θρίλερ με την εξαφάνιση του 35χρονου από το Κορωπί. Τον έχουν εξαφανίσει εσκεμμένα

Μαρτυρίες που ρίχνουν φως στην εξαφάνιση-θρίλερ του 35χρονου Χρήστου Μερεντίτη από το Κορωπί, έφερε στο φως η εκπομπή «Tatiana Live».

Ο Χρήστος χάθηκε πριν από περίπου 2,5 χρόνια, οδηγώντας την BMW που του είχε δανείσει ο 41χρονος (επίσης από το Κορωπί), ο οποίος το καλοκαίρι πρωταγωνίστησε σε ένα μοιραίο ερωτικό τρίγωνο, καθώς η ερωμένη του και μάνα των δυο παιδιών του, σκότωσε την σύζυγό του, με την οποία είχε άλλα δυο παιδιά.

Η οικογένεια του Χρήστου από εκείνη την ημέρα δεν έχει κανένα νέο του, ενώ όλοι φοβούνται πως ο 35χρονος δολοφονήθηκε, καθώς οι έρευνες της αστυνομίας μετά την εξαφάνισή του έδειξαν ότι κάτι σοβαρό είχε συμβεί, αφού στο εξοχικό του βρήκαν έναν κάλυκα από 9αρι πιστόλι και αίματα.

Μάρτυρας-κλειδί, μιλώντας στην εκπομπή και διατηρώντας την ανωνυμία του, αποκάλυψε ότι ο Χρήστος είχε μπλέξει σε ένα πολύ σκληρό κύκλωμα, στην προσπάθεια του να βγάλει εύκολα και γρήγορα λεφτά:

«Ο Χρήστος είχε μπλέξει σε έναν κυκεώνα. Ήθελε το εύκολο χρήμα και έκανε παράνομες δουλειές. Ο σκοπός του ήταν να νομιμοποιήσει έναν ραδιοφωνικό σταθμό αλλά χωρίς να έχει χρήματα. Πήγε λοιπόν και χρεώθηκε 100.000 ευρώ σε δανεικά. Άρχισε να πουλά κάποια μηχανήματα δικά του. Είχε κάποια φορτηγά δικά του, κάποια ήταν και χρεωμένα, τα χρώσταγε και σε άλλους, δεν είχε το 1005 της κυριότητας. Μάζεψε κάποια χρήματα, έδωσε κάποιες πρώτες επιταγές και γραμμάτια σε αυτούς που χρώσταγε. Μετά δεν έβρισκε λεφτά και έπρεπε να βρει κάτι άλλο, με αποτέλεσμα να κάνει βρωμοδουλειές με κλεψιμαίικα. Αυτά υποτίθεται δεν τα κάνει ένα άτομο. Πάντα υπάρχει μια κομπανία. Υπάρχει αυτός που κλέβει, αυτός που κάνει την κλεπταποδοχή, αυτός που τα κόβει και αυτός που θα τα διοχετεύσει στην αγορά. Υπάρχει ολόκληρο κύκλωμα. Ο Χρήστος είχε αναλάβει τη δουλειά του κοψίματος και του εμπορίου ελαφρώς. Το ποιος έπαιρνε τα ανταλλακτικά, τι τα έκανε, δεν το γνωρίζω. Αλλά επειδή έβλεπα κάποια πράγματα, του έλεγα "ρε συ Χρήστο τι γίνεται εδώ πέρα"; Και μου απαντούσε ότι είναι αγορασμένα κανονικά. Ήταν ευχαριστημένος με αυτό που έκανε. Του έκανα συζήτηση δυο-τρεις φορές και μου έλεγε "τι να κάνω, να πάω να δουλέψω για 50 ευρώ μεροκάματο; Αφού ξέρεις ότι χρωστάω 100.000. Πώς θα τα βγάλω αυτά τα λεφτά"; Από ότι κατάλαβα, ο Χρήστος δεν έβγαινε οικονομικά με αυτά που του δίνανε και θέλησε να πάρει μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας. Στην προσπάθεια του να παραμερίσει κάποιους άλλους από το κύκλωμα, είναι πιθανό να χάθηκε το παιχνίδι και τον φάγανε. Υπάρχει μια ιεραρχία σε αυτά τα πράγματα, στις παράνομες δουλειές και πιστεύω ότι έριξε κάποιους ανωτέρους του στην προσπάθεια να εξοικονομήσει χρήματα και τον ξεπαστρέψανε. Ο Χρήστος μάλλον πήγε να φάει τον πιο μεγάλο. Το ότι μπορεί κάποιοι να γνωρίζουν και να μην μιλάνε γιατί κάνανε μαζί την βρωμοδουλειά, αυτό ναι. Αλλά να τον φάγανε οι κοντινοί συνεργάτες του, δεν το πιστεύω. Μικροαπατεώνες ήταν και αυτοί σαν τον Χρήστο. Στο κύκλωμα αυτό είναι και ξένοι, είναι και Έλληνες, είναι και άτομα μέσα από τη φυλακή που δίνουν την εντολή κλέψτε εδώ και κάντε αυτό. Ψηλά στην ιεραρχία ήταν φυλακόβιοι. Μάλιστα ένας από τους φυλακόβιους είχε το παρατσούκλι "Πορτογάλος" και πρέπει να ήταν και κάποιοι Αλβανοί και Πολωνοί. Νομίζω ότι ο "Πορτογάλος" ήταν Έλληνας και έδινε εντολές στους Αλβανούς που ήταν η δεύτερη κατηγορία, και μετά στην τρίτη κατηγορία ήταν ο Χρήστος και δυο ακόμη».

Παρόμοια ήταν και η μαρτυρία ενός από τους συνεργάτες του 35χρονου:

«Όλοι ξέρουμε για την εξαφάνιση του Χρήστου Μερεντίτη. Γιατί να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας; Eίναι όμως δουλειά της Ασφάλειας να βρει τι έχει γίνει. Δεν είναι δική σας, των δημοσιογράφων κα δική μου, γιατί κινδυνεύετε κι εσείς και όλοι. Καλό είναι να κρατήσετε αποστάσεις και να αφήσετε την Ασφάλεια να κάνει την δουλειά της. Για το κύκλωμα της περιοχής τι να σας πω; Και εγώ φορτηγά έχω, για να δουλεύω. Περνάμε δύσκολα για να τα βγάλουμε πέρα. Μας έχουν κόψει ακόμα και το ρεύμα και έχουμε κάτι αληταράδες που κάνουν αυτή την παράνομη δουλειά. Κλέβουν φορτηγά. Έχουν κλέψει πάρα πολλά. Και φίλων μου και από πολλούς άλλους. Υπάρχουν μέρη που πάνε και τα κόβουν. Δεν ξέρω όμως αν τα κόβανε στο συνεργείο του κατηγορουμένου ή στο κτήμα του Χρήστου».

Οι γονείς και η αρραβωνιαστικιά του 35χρονου Χρήστου, έκαναν έκκληση μέσω της εκπομπής, όσοι γνωρίζουν κάτι να μην φοβούνται και να ανοίξουν το στόμα τους:

«Θέλω να κάνω μια έκκληση. Να ανοίξουν στόματα, να μιλήσουν άνθρωποι να μάθουμε τι έγινε με τον γιο μου» λέει με δάκρυα στα μάτια. Ο εγγονός μας μεγαλώνει κάθε μέρα και φωνάζει θέλω τον μπαμπά μου. Είμαι πολύ άρρωστη, είμαι καρκινοπαθής. Δεν μπορώ άλλο, ο πόνος της μάνας δεν γιατρεύεται! Πνίγομαι δεν μπορώ. Πέντε παιδιά είχα. Αλλά είμαι πονεμένη μάνα. Το 2004 έχασα μια κόρη μου και το 2014 χάνω τον γιο μου» δήλωσε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του, Λίτσα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η αρραβωνιαστικιά του Ντίνα, η οποία την περίοδο που εξαφανίστηκε ο Χρήστος ήταν έγκυος στον ένατο μήνα, ενώ την εβδομάδα της εξαφάνισης του, είχαν προγραμματίσει να παντρευτούν:

«Τον έχουν εξαφανίσει εσκεμμένα. Τον έχουν σκοτώσει. Δεν υπάρχει περίπτωση να ζει ο Χρήστος. Δεν το πιστεύω αυτό!» δήλωσε on camera.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα